DSC_4219 (Custom)Zondag 22 juni. Als het Soesterkwartier ontwaakt, zijn er op diverse plaatsen al weer een heleboel mensen bezig met het opzetten van kramen. Op de Noordewierweg vandaag wat later, want de Zomermarkt begon pas om 12.00 uur.

Op de Wagenwerkplaats, rond het Ketelhuis worden die ochtend een 60 tal kramen opgezet. Auto,s met goederen rijden op en af.

Om 11.00 uur begon de HiP en Handgemaakte markt.

De vooraankondiging vermeld ondermeer. < Maak je hippe, eigenwijze, verrassende of vernieuwende handgemaakte producten al dan niet met een knipoog, dan heten we je van harte welkom op de HHMarkt! Ook voor lekkere hapjes en drankjes vanuit leuke, kramen, caravans of wagens….hebben we plaats.>

Het werd dan ook een bonte verzameling van  koopwaar. Kleding, schilderijen, houtsnijwerk, juwelen, kralen en kettingen, schoenen, slippers. Je kon het zo gek niet noemen of het was ergens wel te verkrijgen.

Verwerkt in de markt waren gehuurde kraampjes met “eigen”kleding. Not Just a Marked, bood de kans om een kraam te huren en daar je winter of zomerkleding te stallen. Hoeveel mensen zo,n kraam gehuurd hebben is de redactie niet bekend.

Aan de zijde van de verkeerstuin was een harmonieorkest bezig met de vrolijke noot. Marsmuziek, afgewisseld met klassiek en of weer moderne muziek. Speelden zij er vrolijk op los.

De dreigende wolken dreven gelukkig voorbij en de zon zorgde voor de nodige warmte.

Dit gaf sommige ouders weer de optie om een kleedjesmarkt te beginnen en hun kroost op een deken/plaid te laten spelen. Al met al een ongedwongen sfeer.

In de loop der ochtend/middag was er redelijk veel aanloop van bezoekers. Mede door de andere activiteiten , Zomermarkt en Struinen in de Tuinen, bleek het grote publiek zich te verspreidden.

Bij een tweede bezoek aan de HH Markt, rond de klok van 16.00 uur, waren er nog maar weinig belangstellenden.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

DSC_4233 (Custom)Voor de fotoreportage klikt U hier.