DSC_3358Deze editie van de Hip en Handgemaakt markt 2015 kwam letterlijk en figuurlijk met zijn voetjes in het water te staan.

Al vroeg  was de opbouw van start gegaan met vele kwamen. De weersvoorspelling was een beetje kwakkelig. s’Morgens wat regen en in de middag mooi weer.  Nou dat hebben ze geweten. na de opening om 11.00 uur van een zeer groot aantal kramen op het Centraleplein, was er wat gemiezer en een spatje regen. Niet echt om over naar huis te schrijven. het aantal bezoekers steeg dan ook gestaag.

De vele en ontelbare voorwerpen die waren uitgestald, waren zo met het eerste ook teveel om te bevatten. Een aantal keren om langs te lopen, gaf dan een indruk wat er allemaal werd aangeboden.  De kunstenaar die van een boswortelen mooie blokfluiten kon maken, had het zeer druk. En verbazend genoeg,uit de door hem gemaakt wortelfluiten kwam ook geluid.

DSC_3356De groenige grasweiden, stoepen, en aanverwante plekken werden al snel ingenomen door geparkeerde auto’s.  De rond 14.00 uur losgebarsten wolkbreuk deed geen goed aan de grond. Het gehele terrein leek wel  te drijven en de markten deden verwoede pogingen het hoofd droog te houden.

 

 

P6214629De tweede ronde, tussen het Struinen en Gluren, en ook tussen de buien door…..toen het even droog en zonnig was, zag het er toch wel veel leuker uit zonder al dat plastic om de spulletjes droog te houden. Het voelde ook warmer, en de bezoekers en kraamhouders konden weer even lachen. Zo rond vijf uur waren er toch best nog wel mensen op de markt aanwezig om de leuke en bijzondere dingen te bekijken. Hier en daar gingen de spulletjes toch nog over van de koopman/ of vrouw naar de klant. Kleurrijk was het er zeker ook. Een man had nog een soort van link met Struinen in de Tuinen, de fluitjesverkoper: Hans Houkes. Maar er waren niet alleen maar zakelijke handelaren er stonden ook mensen voor het goede doel, Angels4Angels bemenste ook een kraam met Bengeltjes, dat zijn handgemaakte bedeltjes uit Zuid-Afrika.

Deze schattige Bengeltjes worden handgemaakt in Zuid Afrika door kansarme vrouwen uit de krottenwijk Thembulethu.
De opbrengst van de verkopen gaat terug naar het Project Angels4Angels wat zorgt voor werkgelegenheid en betere woonomstandigheden.

Bron: Angels4Angels

Van alles was en te vinden; lappen aan de meter, schoenen, tassen, kleren, krukjes voorzien van een denim “jasje”, kettingen, vazen, en nog veel meer. Al met al een bijzondere, kleurrijke en best grote-, gezellige markt.

Verslag en foto’s:  Karel van Rooy en Ngie