DSC_326821 juni 2015, de regenbuien van de ochtend hebben in ieder geval gezorgd voor een frisse aanblik van de vele  tuinen die mee doen met dit jaarlijks terugkerend evenement

GITAARSAX

Van Meditatief tot Swingend, met een vleugje Flamenco en een snufje Jazz. Deels geïmproviseerde, verhalende soundscapes op allerlei gitaren. En dan ook nog op elkaar gestapeld met loops.

DSC_3287Een inmiddels bekend adres Dommelstraat 23 . Zowel met Gluren met de buren , als met Struinen door de Tuinen staat hier altijd de deur wagenwijd open. En dit keer ook nog eens met een reden want  de weergoden hadden besloten tot deklok van 13.00 uur in ieder geval een beetje water naar beneden te laten gaan. Reden voor Kees SAX,  want zo heet de beste muzikant om zijn meegebrachte gitaren en apparatuur binnen in de woonkamer bij Wilco te zetten.

CSC_3340Net dat alles was neergezet was het natuurlijk droog, maar dat leverde verder geen veranderingen op. Kees bleef binnen spelen.  En ongetwijfeld ziet de kenner dat er in de apparatuur van Kees een wijziging heeft plaatse gevonden. Kees is elektrisch geworden. Nou ja niet Kees zelf maar de versterker, mengpaneel en een bijzonderheid hadden toch wat stopcontacten nodig. Buiten de akoestische gitaren,bespeeld Kees ook de elektrische gitaar. Van 6 snaren naar 8 scheelt in ieder geval 2 snaren.  De muziekkeuze van Gitaarsax was subtiel gekozen en de vaardigheid waarmee Kees zijn snaren laat bewegen is van een grote klasse. Middels een systeem dat “loopings”kan maken ( maar dan van muzieknoten)  kan hij onder een gitaarsolo een hele melodie plakken. Erg mooi om te horen. Je drijft als het waren mee op de onderliggende tonen.  FOTO;S

 

CSC_3299BB & FRIENDS

Heerlijke mix van pop, easy listening & soul. Gitaar & piano met de zwoele vocals van miss BB.

Wel de aankondiging doet wel recht aan het  omschrevene, Aan de Geulstraat 21 was achterin de tuin een waar “muziek”terrein gecreëerd. De palisade vooraan gaven precies aan tot hoever het publiek kon komen. Daarachter een goed ingerichte locatie voor het drumstel, de contrabas en gitarist. En dan de metamorfose van Merel Wismeier, de glitterkoninging van de Speeltuin Rivierenwijk. De leadsinger van BB & Friends. Dus de vertaling luid als volgt  BB= in het Engels Black Birt , en dat wordt in het   Nederlands dus Merel.  Nog meer bekenden schoven hier bij BB & Friends aan. Jamila Ifzaren, van Amersfoort 2014 leverde daar de drummer af. Het geheel gevormd door een 4 man sterk ensemble.

CSC_3330Zoals vermeld , Miss BB had een zangvogel  omgeven stem . De prachtige jazznummers  die er  ten gehore werden gebracht, hadden net niet meer dat rauwe randje maar een zachte omfloerste streling van tonen. Een opmerkelijke en mooie toon nuance werd hierdoor aan de diverse muziek stukken gegeven.  Gedurende de hele “ struinen in de Tuinen”was er ruim belangstelling voor dit adres en dit optreden van BB en Friends.  Hopelijk tot  meer openbare optredens.  FOTO,S

 

DE WOLVEN

De Wolven spelen hun voorstelling “Harder.Beter.Sneller”. Drie vrouwen. Een zwembad. Win-win bestaat niet.

Adres: Merwedestraat 32

CSC_3510Wederom een bekend adres. Van meerdere markten thuis daar. Maar vooral door de WZAB . Het bekende  toneelgezelschap uit het Soesterkwartier. ( Wij zijn al begonnen). Sophie van Tamelen en  haar echtgenoot waren deze maal  de gastvrouw/heer voor wat een spectaculaire toneel voorstelling zou worden op 3 vierkante meter.

Men neme een teil water, twee ventilators, een toeter om door heen te gillen en 3 jonge vrouwen zich noemende Theatergroep “De Wolven.CSC_3503

De Wolfjes  Charlotte Kuyvenhoven, Marijke Meems en Nike Mulder, afgestudeerde Toneelkunstenaars zeg maar, hadden aan een teil, twee ventilators en een toeter genoeg om het publiek kostelijk te vermaken.

Sophie van Tamelen, zelf een bekende toneelspeelster vermeldde in haar voorwoord, dat deze groep nieuwe toneelspeelsters zeer ver zou komen. Het jeugdige Elan en de wijze waarop geacteerd werd, was volgens Sophie van een uitmuntende klasse.

CSC_3491De dames in kwestie speelden een toepasselijke situatie na van een bekende zwemcoach met zijn kampioen en aankomende kampioenen. De zojuist wederom met goud gedecoreerde kampioene “Inge” kreeg het zwaar te verduren met de concurrente in deze van de 2e plaats. Een coach die luidkeels met een toeter commando’s schreeuwt. En een coolingdown periode met ventilators en de uitzonderlijke verkoeling in en teil, geven een zeer hilarisch beeld van dit “wedstrijd”commando.

Uiteindelijk komt het dan ook weer een beetje op zijn plek  terecht. De moeite waard om “deze Wolven” te volgen op hun loopbaan pad. FOTO’SDSC_3482

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

 

 

 

P6214530Het optreden van de Fourillos, in de Paulus Borstraat 3 was net voor aankomst afgelast omdat het al te veel spanning dreigde te geven. Al stond de apparatuur droog, de kabels over de vochtige speeltuingrond veroorzaakte bijna overeind-staande haren. De microfoons waren onder stroom komen te staan, en dat geeft absoluut andere dan muzikale geluiden. “Veiligheid voor alles” en dus werd er ingepakt. De geulen die snel gegraven waren om het overvloedige water van apparatuur vandaan te houden werden wellicht sneller dicht gegooid en met enthousiasme aangestampt. En nu maar hopen dat er genoeg “vrijwillige slachtoffers” waren om alle koek op te eten die klaar stond voor de Struiners.

P6214556Het volgende adres, Flevostraat 6 De poppenvoorstelling: Zwaanzinnig! Een voorstelling voor de jongste Struiners, en ze genoten van de voorstelling. Mol, Muis en Kikker, ze waren erbij. Daarbij bracht de zon de spotlight en de temperatuur met zich mee, waardoor het een zonnig feestje werd met al die kinderen. Links kwam aan bod, net zo goed als rechts, en voor en achter. En de verwarring bij de poppenkastspeelster. Multicultureel, en grappig. Al waren sommige van de grappen duidelijker voor de volwassenen dan voor de kinderen. Leuk was het zeker.

P6214586Karin Kees en Jeroen, Puntenburgerlaan 44, “just around de corner” daar hadden ze het Struinen door de tuinen vervangen voor Gluren bij de Buren, ofwel de binnenvariant. Anders zou de overkapping toch te ver van het podium liggen en bovendien zou niets meer te verstaan zijn met dat regengekletter keer op keer. Hartelijk verwelkomd, net als op alle adressen overigens. Koffie thee, koek, en/of een puntje versgebakken taart het was er allemaal. Het trio begon te zingen, liedjes van o.a. de Golden Earring uit de tijd dat het nog de Golden Earrings heette, een Zweeds liedje, Nederlandse liedjes, en zowel vrolijke als dramatische. Tussendoor een Accordeon solo van Karin terwijl de heren een fles “wijn” opende en proosten op het goede leven, een en ander om de keel te smeren. De “wijn” bestond uit 100% druivensap de alcohol was er nog niet langs geweest. De aanwezigen kregen van de gastvrouw ook een glaasje van het vruchten-nat en konden toch weer veilig deelnemen aan het verkeer na afloop. Gezellig, en prima muziek.

P6214653Tot slot, Elena aan de Soesterweg 226, Kennelijk gaat vermenigvuldigen sneller, of moet je “duo” tegenwoordig ruimer zien, ze waren met z’n drieën. Het was inmiddels half zes. Een gevarieerd groepje mensen stond buiten onder de voortent te wachten tot het optreden van start ging. Het optreden was verplaatsbaar, op de toetsenist na dan want het keyboard bleef binnen. Het begon met een beetje regen, maar of het door haar stem kwam of door het geheel of dat het gewoon een kleine bui was, toen ze begon met zingen was het snel droog. Al waren het minder bekende nummers, de zang en de muziek klonken goed. En al snel werd er mee geklapt.

Al met al waren er weer heel veel leuke dingen te zien, te horen en te beleven geweest deze keer Struinen en Gluren in Tuinen en bij buren.

Verslag en foto’s: Ngie