Het zal je maar gebeuren. Je komt te werken in een wijk waar een hoge eigenheid is. Een wijk waar de bewoners veel energie in steken en zich er daarom thuis voelen.
In het Soesterkwartier gebeurde dit bij Olaf de Koning en Mehmet Kaya.

Olaf werd begin dit jaar gebiedsmanager van onze wijk en Isselt.  Als 50-jarige Brabander met woonplaats Amsterdam heeft hij al veel ervaring. Dit heeft hij opgedaan bij zijn vorige werkgever de gemeente Almere. Daar kreeg hij de opdracht om in de uitdijende stad ervoor te zorgen dat de bestaande stad niet werd achter gesteld. Door contacten te leggen met de bewoners en ondernemers in zijn verzorgingsgebied is hem dat goed af gegaan.
Mehmet is al langer werkzaam voor de gemeente Amersfoort. De 27-jarige Keitrekker heeft al een beste staat van dienst binnen de gemeente. Van medewerker Klant Contact Centrum tot gebiedsadviseur. Waardoor hij de gebiedsmanagers van Kruiskamp/Koppel en Soesterkwartier/Isselt mag adviseren over allerlei zaken. In zijn loopbaan heeft hij vooral geleerd hoe de wegen in het gemeentehuis gaan. Wat hem nu helpt in het adviseren van de bewoners en beleidmakers.

“Het is voor ons een uitdaging om de relatie tussen gemeente en wijk te verbeteren”, aldus Olaf. Zowel Olaf als Mehmet vinden dat van jong tot oud zich thuis moeten kunnen voelen in de wijk. Niet alleen in de wijk zoals hij nu gevormd is, maar ook in de wijk zoals hij er over 10 jaar uit gaat zien. “Het gevoel van ‘het is onze wijk, deze hebben we met onze energie opgebouwd’ willen we graag uitbouwen. Daar willen we bij helpen”, vult Mehmet aan. Daarbij merken de heren ook dat er, ook in het Soesterkwartier, wat extra aandacht nodig is voor de jongeren van de wijk. Tot ongeveer 14 jaar is er van alles geregeld in de stad, maar juist die groep daarboven. Daar missen de heren nog genoeg.

De afgelopen maanden hebben de mannen zich vooral laten zien in de verschillende netwerken in de wijk. Nu is het tijd om ook de andere bewoners te laten weten dat ze bestaan. We kunnen hen regelmatig door de wijk zien fietsen. Waar Olaf vooral op de hoofdlijnen probeert mee te denken, kan Mehmet meer de diepte opzoeken. Maar voor alles geldt natuurlijk, als zij niet weten wat er nodig is, dan kunnen ze ook niks doen.
Olaf: “Amersfoort heeft veel zaken al digitaal geregeld, maar kom je er toch niet uit met jouw initiatief, zorg of project, laat het ons dan weten.” Dit wordt door Mehmet al hoofd knikkend onderschreven.

Heb jij een onderwerp dat je onder de aandacht van Olaf en Mehmet wilt brengen? Stuur ze dan een email: opwm.dekoning@amersfoort.nl of M.Kaya@amersfoort.nl