AKV Soesterkwartier viert haar 85-jarig jubileum. De voorzitter Eric Lijnsveld vertelt vol trots en enthousiast over zijn jubilerende vereniging. Korfbalvereniging Soesterkwartier is inmiddels op leeftijd, maar is nog steeds springlevend.

Het begon allemaal met het korfbalspel bij Speeltuinvereniging “het Soesterkwartier”. Al snel groeide de vereniging en na een verhuizing naar Bokkeduinen vond AKV Soesterkwartier ruim 55 jaar geleden haar definitieve plek aan de Dollardstraat. Hier is AKV Soesterkwartier uitgegroeid tot een warme en gezellige vereniging in het Soesterkwartier met aandacht voor iedereen. Elke week beoefenen tientallen leden de mooie korfbalsport. De enige sport waar mannen en vrouwen samen sporten in één team. AKV Soesterkwartier staat al lang niet meer alleen voor korfbal. Er vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. Zo zijn we een vereniging waar iedereen terecht kan voor beweging en verbinding en dat ook nog eens op een schitterende accommodatie midden in de wijk.

Onze activiteiten
Peuters en kleuters gymmen elke week in ons gebouw aan de Dollardstraat. Zo wordt hun motorische en mentale ontwikkeling gestimuleerd en werken ze ook aan hun sociale vaardigheden. 40+-ers die in beweging willen blijven doen aan KombiFit waarbij elke week een andere sport op het programma staat. Voor bewegen ben je nooit te oud en dat laten de leden van de GymFit 60+ zien. Ook zij blijven op een laagdrempelige manier in beweging. Naast het sporten en bewegen wordt er wekelijks een kaartje gelegd en biedt ons gebouw ook huisvesting aan een buitenschoolse opvang. In de buurt is de vereniging geen onbekende. Voor allerlei activiteiten wordt samenwerking gezocht met organisaties in de stad en in de wijk.

Ook in deze coronatijd is bewegen en contact met anderen belangrijk. Gelukkig zijn de meeste activiteiten weer van start gegaan deze maand. Met sommige activiteiten zijn we dit jaar zelfs niet gestopt. In de zomer konden de jeugd- en senioren leden nog steeds terecht voor een training en waren ook kinderen uit de wijk van harte welkom. In deze tijd waarin iedereen meer aan huis gekluisterd was, was dit een succes.

Het jubileum
De festiviteiten rondom het jubileum zijn wat minder uitbundig dan we voor ogen hadden, maar dit jubileum kunnen we toch niet zomaar voorbij laten gaan. We besteden er het hele jaar aandacht aan met verschillende activiteiten. Ook vinden er inzamelingsacties plaats. In het voorjaar van 2021 zal als alles mee zit de verjaardag van de vereniging toch nog groots gevierd worden.

Ondertussen blijven we gewoon doorsporten en ontmoeten we elkaar. Jong en oud zijn van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.