Nieuwe dienstregeling voor Syntusbus lijn 1 door het Soesterkwartier.

Met het comité ”het busje komt zo” zetten we ons in voor het behoud en de verbetering van een normale OV-bus door het Soesterkwartier. Dit artikel schrijf ik dan ook om de feiten, waar we het komend jaar mee te maken hebben, duidelijk op een rijtje te zetten. Zodat  bewoners van de wijk, jong en oud, met en zonder belemmering voor ander vervoer, zoveel mogelijk de bus gebruiken. Want dat is nodig willen we een goede busdienst in de wijk voor elkaar krijgen.

Op 16 december gaat de nieuwe dienstregeling in van de stads- en streekbussen, gelijktijdig met de nieuwe dienstregeling voor de treinen. De busdienst voor het Soesterkwartier blijft in 2020 zoals die nu ook is. Dat betekent in grote lijnen:

  • van maandag tot en met zaterdag rijdt elk half uur bus 1 in een lus vanaf het busstation bij de trein via De Isselt naar Birkhoven Park en over de Noordewierweg (haltes bij even nummers) terug naar het station. Door de week beginnen de bussen vanaf half zeven ’s ochtends en op zaterdag vanaf half acht. Tot 13 uur, want……’s middags draait de rijrichting van de bus om.
  • Vanaf 1 uur gaat lijn 1 vanaf het station langs de rotonde bij het Eemplein direct de wijk in, langs de oneven nummers van de Noordewierweg naar Birkhoven. Vandaar gaat de bus over het viaduct naar De Isselt over de Nijverheidsweg en dan langs de Kwekersweg richting station. Tot ongeveer 10 uur ’s avonds. Dat betekent dat u bij de halte aan de andere kant van de weg moet wachten. De rit naar het station vanaf de Emmauskerk duurt dan bijna 20 minuten.
  • Op zondag rijdt er geen bus door de wijk, ook niet op officiële feestdagen zoals Kerstmis. Op de Barchman Wutierslaan rijdt wel regelmatig bus 70 van en naar centraal station en verder naar Soest met halte Soesterweg bij sportpark Bokkeduinen. Het comité “het busje komt zo” wil in 2020 experimenteren met een kleine bus op zondag alleen door de woonwijk.
  • Uitzonderingen op de dienstregeling zijn er op Oudejaarsavond, koningsdag en 5 mei.
  • Ga ervan uit dat de bus 5 minuten eerder of later dan de vastgestelde tijd kan langsrijden.
  • Aan het stationsplein bij de lange bank voor de bussen is ook een winkel van Syntus geopend van maandag t/m vrijdag. Daar is de complete dienstregeling voor de stadsbussen in Amersfoort af te halen. Je kunt daar ook een OV-chipkaart kopen voor 7,50 €, waarmee het reizen in de bus (en trein) makkelijker wordt. Gaat u vaker met de bus dan is een persoonlijke OV-kaart handig en voor kinderen en senioren zijn dan ook de busritten goedkoper. Een los kaartje in de bus kost al 2,90 € en met mijn persoonlijke OV-kaart ga ik voor 1,40 € vanaf het Isseltse veld naar het station, linksom of rechtsom.
  • Als je precies wil weten waar je met kinderwagen of rolstoel de bus in kan, dan is dat ook te vinden op syntusutrecht.nl.
  • Een los kinderkaartje voor de hele dag na 9 uur en niet tussen 16 u en 18.30, kost 1,05 €
  • Het bijgevoegde schema geldt voor maandag t/m vrijdag. Voor zaterdag liggen de tijden tussen de haltes net zo. Ik vond het een puzzel om dat ook voor zaterdag bij elkaar te typen.

Tot ziens in en bij de bus, gebruik hem en neem iemand mee, die er weinig bekend mee is.

Commitee: Busje Komt Zo