Maandag avond veel ouders kwamen met de power hoppers mee, en kwamen al vroeg in de grote zaal van speeltuin het Soesterkwartier plaatsnemen, ze waren benieuwd…..

Voor vanavond stond er een uitvoering gepland, waar ze sinds de zomervakantie onder de bezielende leiding van Chiara druk mee aan het oefenen zijn geweest. Muziekgezelschap Coda, die ook op maandagavond repeteert is ook druk bezig geweest met een muziekstuk. Ja en dan is één en één twee natuurlijk. The shoop shoop song werd samen ingestudeerd. Deze avond was het zo ver, het geheel zou getoond worden aan Karel, die alle twee de clubs een warm hart toedraagt. Bij de Power Hoppers heeft hij de naam bedacht en was hij vrijwel elke week aanwezig. Bij CODA was hij altijd aanwezig als er foto’s en een verslag gemaakt moest worden.

Maandagavond 2 december, om kwart voor zeven kwamen de dansertjes al wat nerveus en energiek binnen het moest gaan gebeuren! nog een laatste repetitie en ze zijn er klaar voor! Ruim voor tijd werd er al een zilvergrijze Volvo gesignaleerd op het terrein van de speeltuin…. een bekende muzikant vroeg aan de bestuurder: kom toch binnen….. “ik mag nog niet, ik ben te vroeg” was het antwoord. Ja, degene die Karel kent weet dat hij altijd ruim op tijd aanwezig is. Vijf voor half acht, de Hoppertjes komen de grote zaal vast binnen, en ook Karel wordt nu wel heel erg nieuwsgierig en komt dan toch maar naar binnen. Ook het bestuur en leden van Eigenwijks Soesterkwartier maken hun opwachting leuk deze belangstelling!

De muzikanten van Coda zitten klaar, voorzitter van Coda Vincent Vivië neemt het woord en memoreert dat Karel bij veel optredens van Coda aanwezig was om verslag en foto’s te maken. Je zag hem altijd aankomen, eerst zijn lens (voor de fotografen onder ons: objectief) dan zijn fototoestel en dan kwam Karel, altijd positief en goed gehumeurd. Vincent overhandigd een presentje aan Karel en hoopt dat het hem lekker zal smaken.

De dansertjes nemen hun plaats in, spannend, gaat het goed….. Coda begint met spelen van de shoop shoop song, de dansertjes beginnen, echt ongelooflijk goed, perfect uitgevoerd, klasse! Tegen het eind van de dans wordt Karel op gehaald en moet midden in de kring van de dansertjes gaan staan, hij krijgt een mooi cadeau van ze en dansen in een kring om hem heen, geweldig! Een groot applaus voor alle artiesten na afloop voor deze uitvoering was hun deel.

 

Coda speelt hierna nog een nummer, moeder ik wil bij de revue, wie weet komen de dansers van de Power Hoppers daar nog wel eens terecht! Hierna neemt het bestuur van Eigenwijks Soesterkwartier Karel mee voor de onthulling van zijn welverdiende ster op de ‘Walk of Fame’.

 

Verslag: Ton Schimmel

Foto’s: Jan-Herman Koller