Wagenwerkplaats 25 oktober 2017. Al eerder meldden wij de verbouwing van de Verkeerstuin, om redenen van herschikking en het toekomstig model van het bestemmingsplan. De Kei Boulderhal heeft een deel van de “oude “verkeerstuin er bij gekregen en de “nieuwe”verkeerstuin, is geheel opgeknapt, omgelegd en heeft een tussenverdieping gekregen.  Een mooie ruimte, zowel boven als beneden. Het oude station is gebleven en ook als podium dienen.

Vanmiddag 25 oktober was de hernieuwde opening door Wethouder Stegeman en de twee vertegenwoordigers van  NS  Rogier van der Lint en Stefan Janszen.

Carmen  Nichting en Kath Duin van respectievelijk van Sillyous Productions en het Papa en Mammacafé , die vanmiddag al werden getrakteerd op een bezoek van de Burgemeester ( weekvideo) en een taart van de Clini Clowns kregen, hadden een theaterstukje ingestudeerd, “de kindertheater trein”

Vooraf, rond 14.00 uur, was Fabian Brökelmann  nog bezig de geluidinstallatie van dit Race-circuit in orde te krijgen. Op de extra verdieping wordt ook nog hard gewerkt aan de keuken. De door NS beschikbaar gestelde 1e klasstoelen zijn een grote aanwinst en staan erg mooi tegen de “landschap’s muur”

Het werd drukker en drukker. Het circuit en ver daarbuiten werd  uitentreuren getest, maar alles verliep vlotjes. In het oude station was men heel creatief bezig. De vrijwilligers van het eerste en laatste uur waren aanwezig, inclusief Dico Kuiper en Joke Sickmann. Het zou dan ook een hele happening worden.

Even voor vieren, kwam ook Wethouder Stegeman zijn opwachting maken en om 16.00 uur werden alle aanwezigen op het middenterrein verzocht.

Middels de “stations”omroep werd het volgende medegedeeld. “Dienstmededeling, wil Wethouder Stegeman en de NS directie,  zich begeven naar Perron 1” ( gender neutraal dus) en een tweede bericht volgde: “Willen alle vrijwilligers van de verkeerstuin zich naar Perron 2 begeven.  Gelukkig liggen perron 1 en 2 naast elkaar, dus was de lengte van het oude stationnetje gevuld.

Hierna werd een hilarisch theaterstukje gepresenteerd door Carmen en Kath. Een rol waarin Kath Duin de laatste tijd veel plezier  beleeft en mede als Carmen een ware “diva”aan het worden is.

Kort geschetst, werd een situatie gespeeld waarbij ( Kath) het Dirretje ( directeur) op het verkeerde perron was gaan staan. Ze dacht 1.0, maar het moest natuurlijk 2.0 zijn, als zijnde de verkeerstuin 2.0.

Om enige bekendheid te geven aan de personen die op linie stonden, werd een ronde interview’s gehouden, met de vragen, wie nu eigenlijk Jochem was, of een van die “knappe”directeuren. Of er ook een Wethouder was. Zo wist het publiek ook gelijk hoe de vork in het bekende steeltje zat.

Op de vraag, of de Wethouder wel eens was wezen skelteren, moest hij ontkennend antwoorden. Hij was de skelter al ontgroeit. Het zelfde antwoord kwam van de NS medewerkers.

Nou dat kwam dan goed uit, want een keer moet altijd de eerste keer zijn, dus werd het gezelschap mee genomen naar de parkeerplaats “in”de verkeerstuin, alwaar onder een fraaie bekleding een enorme skelter ( 4 persoons) tevoorschijn kwam. De opgave. “rij twee ronden”, om bij de pitstraat door een muur van stroken papier te rijden, waardoor de verkeerstuin officieel was geopend.

Gezegd moet worden dat de Wethouder er flink de benen in zette, dat moest ook wel daar het een trapauto/skelter was. Gezien de drukte, wilde de coureurs er al snel mee stoppen, maar dat kon natuurlijk niet. De “muur”moest doorboort worden en zo geschiedde.

Met daverende knallen en glitters, werd de verkeerstuin 2017, heropend.

Het verzoek hierna,was om gelijk maar door te rijden naar de “walk of Fame” die buiten op de wagenwerkplaats ligt. In de betonplaten, liggen al vele sterren van mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de Wagenwerkplaats.

Nadat het publiek en de genodigden een kring hadden gevormd bij een nog “lege” stelcomplaat, kreeg Fabian Brökelmann zijn “Ster”uitgereikt. Deze wordt later deze dag op de vloer vastgemaakt. Met een klein dankwoord  richting de vele vrijwilligers, werd de “ster”in ontvangst genomen. Ook Jochem werd in het denkbeeldige zonnetje gezet door de NS. Met het boek “langs het spoor” werd Jochem bedank voor zijn inzet in alle vergaderingen met de NS.

1 persoon kon het stukje van de Verkeerstuin naar de “sterren”parade niet volbrengen, dus toog het hele gezelschap weer naar binnen en werd Reina van Beek in het middelpunt gezet.

Deze dame op een redelijke senioren leeftijd en net een ernstige ziekte had overwonnen, is natuurlijk een van de vrijwilligers die altijd er zijn om in de keuken aan het werk te zijn.

Zij kreeg uit handen van Magda Bannink een verbodsbord met daarin het verbod om nog met een scootmobiel te rijden. Een apparaat waar Reina het niet zo mee kon vinden, blijkbaar.

De feestelijkheden werden hierna voorgezet met een borrel en wat hapjes. het bleef lang onrustig op het race circuit.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage.