HenryNaar aanleiding van de sollicitatieprocedure tot Buurtnetwerker Soesterkwartier,  berichtte Henry de Gooijer ons dit mooie bericht.

Benoeming

Vandaag ben ik gebeld door een medewerker van Indebuurt033, met de mededeling dat ik de baan van buurtnetwerker per 1 januari mag vervullen. Wat een geweldige eer, en wat ben ik blij met het vertrouwen dat er is.

De functie van buurtnetwerker moet in de praktijk nog helemaal vorm krijgen. Het is een nieuwe functie die past bij het wijkgerichte programma dat binnenkort van start gaat. Het is voor het Soesterkwartier redelijk uitzonderlijk (mogelijk in een paar andere wijken ook, dat moeten we nog allemaal ontdekken) dat er een wijkbewoner de positie gegund wordt.

Dat maakt het ook wel een beetje extra spannend. In de meeste andere wijken zullen personen als buurtnetwerker van start gaan met een achtergrond in welzijnswerk. 

Redactioneel: Bekend is, dat er veel sollicitanten waren voor deze functie. Het zal de organisatie niet ontgaan zijn dat Henry een forse bijdrage heeft geleverd aan het tot stand brengen van buurtnetwerken, activiteiten en de organisatie achter de Samenwerkplaats en Werkplaats Soesterkwartier. Zijn inzet voor het Soesterkwartier is middels deze benoeming dan ook, niet alleen een blijk van waardering, maar ook een kwestie van de juiste man op de juiste plaats.

De Buurtnetwerker, is de persoon die namens het Soesterkwartier deel uit gaat maken van de nieuwe “stadsraad” en dus onze wijk aldaar vertegenwoordigd.

Omtrent de verdere invulling van de functie wordt nog overleg gevoerd. Mede zal er overleg worden gevoerd met de inwoners”raad” waarvan Henry nu nog deel uit maakt.

Wij feliciteren hem met deze benoeming .

red. KvR.