dsc_2724Met deze titel, werd vanmiddag 25 november 2016, in Lyvore ( Birkhoven Park) de expositie geopend van “eigen”gemaakte kunst door bewoners van zowel Puntenburg wooncomplex, als die van Lyvore .

Reeds eerder, werd op deze website een verslag gedaan van de nijverheid in Puntenburg, waarbij een 5 tal bewoners zich creatief bezig hielden met verf, papier en stof en of vezels. Ook het creatief omgaan met knipsels en actuele nieuws zaken ( als kunst object) viel hieraan ten deel.  De toenmalige expositie in Puntenburg, was gehangen in de wandelgangen va het complex. Een klein deel was vandaag overgeheveld naar Lyvore.

Mede door de ondersteuning van “Kris Kras”, die zich bezig houd met ouderenzorg, werd deze expositie mogelijk gemaakt.

Lidy Elbertse ,Team Welzijn/ Coördinator Vrijwilligerswerk, sprak een eerste welkoms woord en gaf de microfoon over aan cursusleidster Nauta.

dsc_2683Cornelia Nauta, Kunstenares, die de groep “artiesten”heeft begeleid en ondersteunt, memoreert de hoge kwaliteit van de aan de expositie toebedeelde werken. De inspiratie van Monet, Picasso maar ook Kees van Dongen, was groot. Kunst als therapie is een groot goed. Zij dankt de vrijwilligers die mede de hele cursus geholpen hebben.

Directrice van Lyvore, Emma Beaujon heette uiteraard iedereen dsc_2677welkom, en nodigde 3 bewoners van Lyvore, uit om de expositie te openen. Dit door middel van , de rolstoel rijdende, bewoonsters een lint te laten spannen in de gang naar de expositie.

dsc_2692Een spannend moment, maar toch op ludieke en plechtige wijze werd de expositie “De rijkdom van Ouderdom” geopend. Het toegestroomde publiek kon hierna op diverse locaties de werken bewonderen.

Binnen in het Grand Café werden de flessen met bubbels geopend en na het uitdelen van de champagneglazen, werd er getoost op deze bewonderenswaardige expositie.

dsc_2636Verslag en foto reportage, inclusief kunstwerken, Karel van Rooy.