… dan is deze actie “Een Amersfoorts hart onder de riem voor senioren” misschien wel leuk voor jou om ook aan deel te nemen! Juist in deze bijzondere tijd van afstand nemen van elkaar, is de behoefte aan contact en een hart onder de riem groot.

Maar liefst 450 verrassingstasjes worden momenteel gevuld met een paar lekkernijen, wat praktische informatie, een briefje van de burgemeester, een leuke kindertekening vanuit de wijk, en een paar meer “lieve goodies” vanuit de wijk. Voor deze adressen zoeken we nog een aantal bezorgers. “Als we 100 bezorgers hebben, die er allemaal 4 of 5 bezorgen, dan gaat het lukken,”, hebben we tegen elkaar gezegd. “en dan proberen we zoveel mogelijk mensen met senioren uit eigen straat te koppelen”. De stand staat nu op 65. Wat hartverwarmend!!

Van de gemeente ontvingen we vanuit het Buurtnetwerk  bij wijze van uitzondering een lijst met alle adressen waar alleenstaande 70+ ers wonen in onze wijk, plus ook mantelzorgers. Omdat het te veel adressen waren om allemaal tegelijk te behappen, hebben we deze kostbare lijst in 2-en gesplitst. In februari starten we met deel 1, door alle “alleenstaande 70+’ers die in een straatje wonen” zo’n leuk verrassingstasje te bezorgen. Later, in maart of april ofzo, volgen nog bewoners uit Puntenburg en de mantelzorgers. Daarvoor loopt nog een subsidie-aanvraag.

Het zal een mooie mix van 450 stoepgesprekjes opleveren, waarbij we onze belangstelling aan elkaar als wijkbewoners (of zelfs straatbewoners) tonen . “We komen u namens de wijk een leuk verrassingstasje aanbieden” zou een mooie opening kunnen zijn. “Hoe gaat het eigenlijk met u? Kunt u in praktische zin nog wat ondersteuning gebruiken?” Iedereen voert zo’n gesprekje op zijn eigen manier. Maar wat zou het mooi zijn als er zo praktische hulpvragen boven tafel komen, die we als buurt met elkaar kunnen oplossen!

In bovenstaande filmpje hebben we geprobeerd om ons een voorstelling te maken van zo’n gesprek.

Vindt u het leuk om ook als bezorger een aantal tasjes voor uw rekening te nemen? Neem dan contact met ons op door een emailtje naar hart@soesterkwartier.nl, of kijk voor meer informatie op de pagina van deze actie: www.soesterkwartier.nl/hart (waar u zichzelf ook kunt opgeven via een web-formuliertje).