Dan staat de wereld even stil…..vanmorgen 22 januari kwam ik in de speeltuin, gebouw dicht, even later een berichtje gestuurd naar Ed de schoonzoon van Manie, berichtje terug: ik bel je zo even……. En dan: Manie is plotseling overleden, de wereld staat stil, met stomheid geslagen, onwerkelijk, een leeg gevoel niet te beschrijven.

Manie één van de grote bekenden in het soesterkwartier, wie kende hem niet, vroeger bekend als radiopiraat, de vele Bingo’s en nu nog steeds tot voor de corona in speeltuin het soesterkwartier. De speeltuin die hem zo na aan het hart lag, alles had hij er voor over, als de kinderen lachend aan het spelen waren in de speeltuin lachte hij met ze mee, daar doe je het voor, was zijn steevaste antwoord. Onder zijn bezielende leiding is “zijn” speeltuin één van de mooiste en grootste van Amersfoort geworden. Ook het gebouw van de speeltuin werd in de ruim twintig jaar dat Manie hier voorzitter was stukje bij beetje helemaal opgeknapt, hij zorgde voor vaste huurders in het gebouw, was vrijwel altijd aanwezig en zorgde ook dat alles financieel afgedekt was. Tijdens de bingo 2 keer in de week ‘vertroetelde’ hij de bingogasten, die niet alleen uit Amersfoort kwamen maar ook ver daarbuiten. Mijnheer….. zit het liefste daar, mevrouw heeft graag een stoel met armleuningen, mevrouw wil graag een kussentje op haar stoel. Manie wist het precies en dat werd dan ook zeker gewaardeerd door zijn gasten. Voor alle verenigingen die gebruik maakten van het gebouw was hij ook een goed gastheer, dacht mee en droeg oplossingen aan.

Manie, gastheer van de speeltuin is niet meer.

Wij wensen zijn vriendin Corrie,  kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen de kracht en sterkte toe om dit grote verlies te verwerken.

Manie rust zacht