Wagenwerkplaats 13 juli 2017. Rond 11.30 parkeert de knaloranje “DoeZo”bus op het parkeerterrein voor de verkeerstuin. Deze “speel”bus bevat zoals bekend is, veel spelmateriaal voor kinderen.

En na 12.00 uur zijn die er dan ook. Met de “zomerPretPas in de hand komt de vakantie vierende jeugd kijken wat er te doen is. Vaders/moeders vlijen zich neder in het gras, terwijl de kinderen een keuze maken uit de vele spellen en knutsel dingen. Al snel zijn er twee dingen die de nodige aandacht krijgen.

Het onder druk zetten, met een fietspomp, van een half gevulde fles water, die na wat pompen als een raket de lucht in gaat. Een straal water achter zich latend. Het gevulde kinderbadje met water om met figuurtjes te spelen, wordt redelijk snel leeg gehaald door het vullen van de “pet”flessen. Het blijft een leuke bezigheid.

Daarnaast is de bellenblaasmachine ook een publiekstrekker. De uitblazende lucht in combinatie met de er boven gehouden zeepbellenhouders ( stokjes en andere voorwerpen), zorgt voor een mooie stroom zeepbellen over het terrein.

Daar het ook “lunch”tijd is, worden er broodjes gesmeerd , een pan gevuld met water en worstjes, drinken klaar gezet en dan de ontdekking. We hebben geen gas om de pan op te warmen. Onze Jeugd Netwerker Sjaak Pols bied uitkomst door e.e.a. in de Verkeerstuin/ Circus op stoom te krijgen. Kort hierna wordt er warme worst geserveerd. Een poging om met de elektriciteit opwekkende fiets de benodigde stroom te krijgen, bleek niet gangbaar. Wel gingen de lampen aan en uit en sloegen hier en daar de stoppen door. De oorzaak bleek in de bellenblaasmachine te zitten.

Een grote sliert oranje veiligheidsvestjes komt het terrein op. Het blijkt de kinderopvang Partou te zijn uit Hoogland. Een 25 tal kids nestelt zich ook op de wagenspeelplaats. Ook daar wordt de meegebrachte lunch genuttigd.  Kijkend naar al het speelmateriaal en de andere “lunch”partij wordt uitgelegd dat hier de “zomerPretPas”van toepassing is.

De namiddag werd gebruikt voor activiteiten in het Circus.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.