csc_607828 oktober 2016, rond 18.30 worden de eerste bezems in het fietsenrek geplaatst. De heksenmuts nog eens rechtgezet die door de wind was gezakt. De tanden aangescherpt. Hechtingen tellend. Verband wat strakker doen. Halloween kon beginnen.

De kleine vampiertjes, heksen, dracula’s, Spiderman, bloederige verpleegsters en ga zo maar door, mochten hun bloeddorstig disco feest beginnen.

csc_5923In de hal van het clubgebouw van de Speeltuin, had zich de bekende Soesterkwartierse “grimeuse heks” en 2e op de wereldkampioenschappen “Bodypaint”, Merel genesteld. Met volle potten , als ware het Dissendium uit Zweinstein, kleurige verf. De vele Halloweenkids konden bij haar nog de “Finishing touch” aan laten brengen. Of een geheel verbouwd gezicht aan laten meten.

En wat hebben ze er een werk van gemaakt. De creaties van karikaturen was een “eng” feest om te zien. De wandelende mummie, was wat te strak ingepakt daar hij wat moeite had met de “disco”stijl en inderdaad als een mummie rond liep. Later de avond werden wat bevrijdende handelingen verricht.

De alom bekende “Spiderman” vloog van de ene kant naar de andere kant van de zaal, kennelijk op zoek naar “iets”. Hij was in ieder geval heel actief in zijn rol.

dsc_5824Op niet mis te verstane wijze, lieten de beide verpleegster weten, dat zij een bijzondere manier van “hechten”hadden, hetgeen wel was te zien aan hun eigen “face”uitdrukking. Het “overbloedige” rode spul droop letterlijk overal vanaf.

Het leek overigens wel een soort “heksenkring” want er waren erg veel “dames”als heks verkleed. Ook hier was veel werk verricht om er een mooi gezicht van te maken. Figuurlijk dan.

De “magere Heinen” in hun skelet uitvoering, hadden wat moeite om op de foto te komen, gezien hun vrijwel doorzichtige verschijning.  Maar ook dat werd opgelost, door even een moment van “verlichting”te kiezen, waarbij ze weer zichtbaar werden.

csc_5891Een klein dansmarieke, althans gelijkend op, in haar knalrode dressing, had de grootste lol. Dansend tussen al die gedrochten, of samen met pappa op de vloer, een waar feest.

En dan komt de tijd van “afschminken” en ruimte maken voor de grote spoken en vampiers. Even na 20.00 uur volgde de wisseling van deze bonte verzameling van Halloween expressies.

Het werd tijd voor het grote werk. Nu is dat in die leeftijdscategorie van de oudere jeugd een andere materie. Pupers veranderen in de eerder genoemde creaties is wat ingewikkelder. Niet weg nemend dat er toch een aantal,- zeker de meiden-  zich op enigerlei wijze hadden veranderd in een van de Harrie Potter creaties.

dsc_6051De “mannen”moesten eerst even de “roedel”leider uitvinden, maar daarna was het als vanouds gezellig en werd ook de muziekkeuze na de komst van Marnix omgezet in de Halloween Beat.

Een geslaagde en druk bezochte Halloween avond in Speeltuin Rivierenwijk,.

Verslag/ Foto,s en fotoreportage, Karel van Rooy.