pompVerschrikkelijk smakelijke pompoenen voor de dieren van DierenPark Amersfoort. Aanstaande maandag is het Halloween, maar de dierbewoners in Amersfoort nemen alvast een voorproefje. “Zonder spoken, geesten en zombies, maar met Halloween-pompoenen die niet alleen smakelijk, maar ook nog eens  een perfecte verrijking voor de dieren zijn: zij moeten flink in beweging komen voor een lekker hapje”, legt hoofddierverzorger Willem Verdonck uit.

pomp2“De pompoenen die de stokstaartjes en de geelborstkapucijnapen krijgen, zijn uitgehold en gevuld metmeelwormen en hooi. De dieren doen er alles aan om het lekkers op te peuzelen. Met hun poten graaien zij het eten uit de pompoenen en de apen proberen de oranje Halloween-iconen zelfs kapot te slaan om bij de hapjes te komen”, legt Willem uit. De tijgers van de Amersfoortse dierentuin gaan een stuk ruwer met de pompoenen om. “Zij duiken op de herfstgroente af en verscheuren de pompoenen binnen de kortste keren in duizend stukken.”

Het geven van de pompoenen is een ‘win-win-win-situatie’: de dieren vinden het lekker, zij komen ervoor in beweging én voor de bezoekers zijn de capriolen van de dierbewoners ook nog eens leuk om te zien”, vertelt Willem. DierenPark Amersfoort wenst iedereen een griezelige Halloween toe!

https://youtu.be/97W1JCTx2lg