Trekkersgat 3 maart 2019. Om 20.00 uur heerst in de Residentie van de Carnavalleien een sfeervolle RUST. De naweeën van de grote carnavalsoptocht in Zandkrugersgat zijn voelbaar. Na deze (natte) en zeer druk bezochte optocht met ruim 40 “karren”en praalwagens, was even een periode van “rust”merkbaar.

De leden van de Carnavalleien zijn echter al weer aanwezig, “door gaan”was het motto en de laatste hand werd gelegd aan het opbouwen van de muziek apparatuur. Mogelijk werd de rust ook veroorzaakt door de vele “schorre”stemmen, want praten en zingen bleek nog wat pijnlijk te zijn. Een smeermiddel uit de tap, moest daar weer enige verlichting in brengen.

En zoals dat gaat bij de Carnavalleien komt de stroom carnavallisten ook weer op gang. En het mooie van “groot”carnaval is dat er hele mooie en soms “bevreesde” creaties zijn gemaakt. Of een wel heel pikante “Schotse”outfit, waar de vraag toch weer opdoemde, “wat zit er onder de “kilt”. Op de “catwalk” verschenen dan ook de meeste vreemde verschijningen.

“Door gaan” dus en de stemming kwam er al snel in. De “gewelven”van de Kabouterhut vulden zich met een constante toevoer van feestvierders.

21.05 werd de officiële aftrap gegeven na de binnenkomt van Neuzenvreugde, de blaaskapel die bij de Carnavalleien zorgen voor de nodige temperatuur verhoging. Een moment van het decoreren van de vrijwilligers/ Dj’s en zanger, waarna “wederom” lovende woorden waren toebedeeld aan Rob van Zomeren, een veelzijdig bestuurslid en een mega verleden in de Carnavalswereld. Zijn laatste optreden en uitmonstering in het zwarte kostuum. Rob nam definitief afscheid van bestuurlijke functies en zoals hij opmerkte,”de volgende keer kom ik gewoon in een boerenkiel” Een cadeau viel hem ten eer, net als zijn protegé van de Carnavalleien.

 

Nu was het kennelijk opgevallen, dat een der “koperblazers”van Neuzenvreugde “iets”teveel eer na zich toe had getrokken. Zoals het verhaal de ronde deed, dat hij dermate populair was, dat de dames uit het publiek hem vaak “slipjes”toegooiden. Wel dat heeft hij geweten, want de dames van de Carnavalleien die zich rond de “kapel”hadden verzameld, trokken na 1,2,3 tellen, allen een slipje om daarmee naar onze “blazer”te zwaaien. Hilariteit dus alom.

En “door”, de polonaise zwol weer aan de sliert werd groter en groter.Het werd passen en meten, maar het verliep in een “oer”gezellige  sfeer. Voor de sfeer, wordt verwezen naar het fotoalbum onderaan dit proza.

Uiteraard kan “Grootstad”niet ontbreken en deze werden dan ook onder het spelen van het “lijf”lied feestelijk binnen gehaald. En nogmaals een belangrijk en officieel gebeuren. Het werd tijd om afscheid te nemen van de prins Carnavalleien TUNUS 44. Door het “gilde”van Sint Joris, werd TUNUS 44 gedecoreerd met de “draak” van Grootstad. Mooie woorden en een veel gebrachte groet Alaaf.

 

De Carnavalleien hadden voor de vertrekkende Prins nog een verrassing. Immers de voorzittershamer moest worden overgedragen. Wel dat geschiedde ook maar dan wel met een heel klein hamertje, eigenlijk twee. TUNUS 44 kreeg een heel klein doosje met daarin, hele kleine goudkleurige hamertjes.

 

En “we gaan door” een polonaise door de kerkers. Een mooi feest met een laat eindigend geheel. Langzaam werd de Residentie weer Kabouterhut. Maar maandag, tja ‘We gaan door”. De meesten reizen af naar het zuiden om een van de grote optochten bij te wonen.

Woensdag zal Trekkersgat weer aan de gemeente Amersfoort worden teruggegeven.

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage KLIK HIER.