Burendag 28 september: Samen taart eten met je buren in het Soesterkwartier

Aanstaande zaterdag viert Nederland weer massaal Burendag. Een mooie traditie, met veel activiteiten in straten en buurten. Ook in het Soesterkwartier is er veel te beleven. Rommelmarkten, straatspeeldagen, straatbarbecues…

Ook de succesvolle taartenactie van vorig jaar krijgt een vervolg. Er is weer een fondsje aangeboord dat voorziet in een gratis taart voor iedereen in het Soesterkwartier die zaterdag zijn buren op de koffie uitnodigt. Vorig jaar telde de actie maar liefst 27 deelnemers, wiens initiatief allemaal werd beloond met een taart. Een bestelling die de plaatstelijke middenstand niet vaak langs ziet komen!

Samen koffie drinken, met een goed stuk taart, het is een bewezen chemische formule voor verbinding met je buren. En zo heel ingewikkeld is het niet. Je zet je keukentafel op de stoep met een potje koffie erop, en voor je het weet ben je als buurt met elkaar aan de praat. Er is dan ook altijd veel te bespreken, zo blijkt. In welke straat je ook woont, er gebeurt altijd van alles wat de moeite waard is om met elkaar te bespreken. De tweeling die een paar huizen verderop is geboren, het bladderende verfwerk aan de overkant, de buxusmot die weer flink huis heeft gehouden, het ontsnapte konijn dat de buurt een paar uur bezig hield, en natuurlijk de irritaties van het steeds schaarsere aantal parkeerplaatsen dat de aandacht krijgt. Met een kop koffie worden soms de meest hardnekkige problemen vloeibaar en met een knipoog opgelost en doorgeslikt.

Het “gratis taart voor iedereen project” is het initiatief van het Buurtnetwerk Soesterkwartier. Dit is een gezelschap van betrokken bewoners uit de wijk, aangevuld met personen die hier beroepsmatig werken. Regelmatig vergadert het netwerk, waarbij de welstand van het Soesterkwartier alle aandacht krijgt. Het delen van waardevolle informatie, zorgt voor nieuwe vormen van samenwerking en onderling afstemming van activiteiten. Met elkaar worden plannen uitgewerkt die de onderlinge verbindingen in de wjk zullen versterken. Burendag leent zich hiervoor natuurlijk prima.

Vind u het ook leuk om zaterdag een taart te ontvangen om deze met uw buren op te eten? U kunt zich inschrijven op het formulier op de website www.soesterkwartier.nl/burendag. U kunt zich ook telefonisch opgeven bij Mels Niessen, telefoon 06-18810741