Deze eenvoudige nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.)

Nieuwtjes en de uitnodigingen voor de eerstkomende dagen

(zie ook – onder – via de link – het artikel over gentrificatie, dat deze week gepubliceerd is op de Stadsbron)

ZONDAG 20 SEPTEMBER

Finale NK Stoepranden 2019 op de Wagenwerkplaats

Wie wordt Nederlands Kampioen Stoepranden 2019? 600 finalisten van jong tot oud strijden om de titel op 22 september op de Wagenwerkplaats. Op zondag 22 september vindt de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden plaats. Na een succesvolle editie van vorig jaar in het Excelsior stadion in Rotterdam organiseert Jantje Beton wederom een spannende landelijke finale. Dit jaar in samenwerking met Buurtsportcoach Amersfoort. Waar vorig jaar 18 gemeenten meededen met deelnemers van 6 tot 93 jaar oud, pakt Jantje Beton het dit jaar nog groter aan!               Zie www.wagenwerkplaats.eu

De Verkeerstuin is open van 14.00-16.00 uur!!                

 

DINSDAG 24 SEPTEMBER  19.30 – 21.30 UUR   GROENGORDELBIJEENKOMST IN RESET

De kerngroep Groengordel heeft een gesprek gehad met wethouder Kraanen over de samenwerking met de gemeente inzake de Groengordel. De  Kerngroep Groengordel houdt o.a. hierover een plenaire vergadering. Voelt u zich actief betrokken bij de Groengordel, kom dan ook naar deze bijeenkomst (even aanmelden 033-4611474 een mailtje sturen kan ook)

DONDERDAG 26 SEPTEMBER  16.00 UUR   OPENING BEWEEGRONDJE GROENGORDEL

Opening door sportwethouder Hans Buijtelaar

DOE MEE – of kom uitwuiven . Er is een beweegroute van bijna 3 kilometer uitgezet rond de Groengordel. Het eerste deel – 1,2 kilometer- is speciaal voor kinderen, want er worden geen wegen gekruist.

Kom je ook op donderdag 26 september gezellig wandelen, lekker joggen of flink rennen? Of ken je nog mensen die graag mee willen doen?

Locatie:  Ingang korfbalvereniging AKV Soesterkwartier, Berkelstraat.

Zie ook de flyer in de bijlage met o.a. de plattegrond van de Groengordel, en meer informatie over deze en andere beweegroute’s

 

ZATERDAG 28 SEPTEMBER         BURENDAG OOK IN HET SOESTERKWARTIER

 

De hele wijk is onze buurt!!!

Ø  Bij Bosshardt, Noordewierweg 131             10.00-14.00 uur

Ø  Bij het Wijkmuseum St. Bonifaciusstraat    13.00-16.00 uur

Ø  In de Vlindertuin –                                       12.00-16.00 uur

met meteen veel informatie over de ideeën met de Groengordel

Als er meer adressen openbaar bekend zijn wordt er tegen het eind van de week hierover nog bericht gestuurd.

 

 

ZATERDAG 28 SEPTEMBER   11 UUR    HEROPENING ALBERT HEIJN

 

Doe jij je boodschappen altijd bij Albert Heijn aan de Noordewierweg? Let dan even op: de winkel was tussen zondag 8 september en vrijdag 27 september gesloten vanwege een verbouwing. Zaterdag 28 september om 11.00 uur vindt de feestelijke heropening plaats

 

ZATERDAG 28 SEPTEMBER   12 UUR OPENING EXPOSITIE ZIJ/HIJ IN HET WIJKMUSEUM.

Met tevens een leuke scene uit het CABARETOPTREDEN VAN MARISCA BOER

Alle lezers van deze nieuwsbrief zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie HIJ/ZIJ die gehouden wordt in het kader van de maand van de geschiedenis. Marisca treedt sinds 2016 op als soloartiest en schrijft op haar website: “Mijn passie voor theater heeft er altijd al in gezeten. Daarom ben ik op zeer jonge leeftijd al begonnen met het volgen van theaterlessen en later ook zang en danslessen. In 2014 ben ik succesvol afgestudeerd aan de theateropleiding. Daarna heb ik een paar jaar lessen gevolgd bij theatermaakster en musicalster Ryan van den Akker (Winnares zilveren harp en o.a.
bekend van de musicals Cyrano, Elisabeth en De Jantjes)”

 

 

DONDERDAG 3 OKTOBER            GROTE WIJKAVOND – EIGENWIJKS SOESTERKWARTIER  IN DE VERKEERSTUIN – WAGENWERKPLAATS 19.00-21.00 uur

 

Binnenkort komt de Wijkkrant (huis aan huis) in de brievenbus. Daarin ook meer berichten over de grote Wijkavond die op donderdag 3 oktober in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats wordt gehouden.  Zeker is dat tientallen initiatieven en organisaties zich tijdens deze wijkavond gaan presenteren op een markt. U kunt daar ideeën en suggesties voor een nog beter Soesterkwartier achterlaten.  Je vindt deze uitnodiging ook hier: Klik hier.

 

Wilt u zich als initiatief daar ook presenteren? Neem dan tijdig contact op met:

Henry de Gooijer

Buurtnetwerker Soesterkwartier

T: 033 – 204 86 77
M: 06 – 432 82 590

W: www.indebuurt033.nl

 

Nieuwe Stad

Welkom bij Keistad Fietsfestival

Ontdek

In de week van 3 t/m 6 oktober 2019  vindt de tweede editie van het Keistad Fietsfestival plaats, een fietsfestival in Amersfoort voor en door bewoners uit de regio Amersfoort.

https://www.keistadfietsfestival.nl/

 

 

 

 

 

Lees dit artikel dat zojuist gepubliceerd is in de Stadsbron !

Politieke ruis: Amersfoort voor iedereen of alleen voor de rijken?

door John Spijkerman – 20 september 2019

De bouw van duizenden woningen in De Wagenwerkplaats, De Kop van Isselt en De Nieuwe Stad kan negatieve gevolgen hebben voor de huidige bewoners in volkswijken als het Soesterkwartier, Jericho en Jeruzalem. Wat betekent de bouw van duurdere woonwijken aan de rand voor de betaalbaarheid van het wonen in het Soesterkwartier en in hoeverre kan en moet de gemeente daarop sturen? In het stadhuis vond dinsdagavond een open rond plaats over het proces gentrificatie.