Logo-RelationSoesterkwartier 29 juni, Gospelkoor in Puntenburg.

Het bekende Gospelkoor uit Leusden, deed voor de verandering ook Puntenburg aan. Het koor bekend van de optredens in de Sint Joriskerk en aanverwante instellingen, mag zich verheugen in een ruime bezetting.

relation (2)Het steeds weer manoeuvreren, tussen de palen van de Vijverzaal, brengt menig orkest van formaat in een lastig parket. aangezien het publiek aan de zijkanten zit en het midden van de zaal een kunstzinnige en denkbeeldige vijver een scheiding vormt. Dus waar richt je , je naar toe.

Het koor had gekozen voor de “carë” opstelling richting zijkant zodat men wat schuin in de zaal stond. Het is dan voor het publiek ook prettiger, dan naar een paal te kijken.

relation (35)Keurig om 19.30 was het tijd om het grote koor te presenteren, met als eerste een woord aan een der inwoners van Puntenburg “Kees” die in een vervlogen leven een gerenommeerd koorlid was geweest bij Relation. Een andere dame, eveneens oud lid, kon zo snel niet getraceerd worden. Voor Kees werd even een speciaal woord gehouden, hetgeen de nodige emotie teweeg bracht.relation (9)

Het repertoire van genoemd koor is zeer veelzijdig. De over het algemeen religieuze liederen, worden in diverse talen gezongen. Ook solistisch kan men aardig een lied ten gehore brengen.

Het koor werd begeleid door een fluitiste; drumstel; toetsenist en gitarist. Zo,n 35 bezoekers hadden zich genesteld in de zaal waar met instemming werd geluisterd naar de vele meestal bekende liederen.

relation (56)Ook de pianist, bleek wel bereid te zijn om een klassiek stuk te spelen van Hayden, genaamd Divertimento.

Na een aantal nummers, werd het even tijd voor de pauze. Voor de gelegenheid was de speciale “Vijverbar”aan de zijkant geopend, daar het buffet gesloten was. het assortiment is dan wel niet zo ruim, maar iedereen kreeg toch, zijn koffie of drankje.relation (76)

Na een kleine 10 minuten vervolgde het Gospelkoor zijn repertoire. Een verrassend en muzikaal optreden en zeer de moeite waard voor een herhaling.

relation (27)Gospelkoor Relation Leusden

Wij zijn gospelkoor Relation uit Leusden.
Onze groep bestaat uit ongeveer 45 zingende leden, een combo en een djembègroep.
De muzikale leiding is in handen van onze dirigenten Gert Manneè en Job Unger.

De leeftijd van de leden varieert tussen de 45 en 65 jaar. Regelmatig verlenen we medewerking aan diensten in kerken, instellingen,
ziekenhuizen, zorgcentra e.d.

Ook wordt bijna elk jaar een concert verzorgd.

Er worden nummers in het Engels, Nederlands, Spaans, maar ook in het Afrikaans gezongen. Onze doelstelling is te zingen vanuit het Evangelie, en zo veel mogelijk mensen met onze liederen en
enthousiasme te raken.

Kwaliteit is belangrijk bij ons, maar gezelligheid en saamhorigheid ook!

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.