eemhuis (2) (Custom)Het Oranje Fonds schenkt € 15.000,- aan het Taalcafé van de Bibliotheek Eemland. De Bibliotheek gaat het geld besteden aan training en scholing van de vrijwilligers. Zo krijgen de vrijwilligers een training ‘Intercultureel communiceren’ en ‘Herkennen laaggeletterdheid’ aangeboden. Op die manier worden de bezoekers van het Taalcafé in de toekomst nog beter geholpen. 

De Bibliotheek Eemland organiseert Taalcafés in Het Eemhuis en in Bunschoten. De Taalcafés zijn bedoeld voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken of lezen. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tijdens het Taalcafé worden er spelletjes gespeeld, kranten en boeken gelezen en gesprekjes gevoerd met vrijwilligers. Ook zijn er laptops aanwezig om taalspelletjes te spelen of te oefenen met ‘Klik en Tik’. 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds