Parkeervergunning wordt uitgebreid, Fase 1.

Home/Actueel/Parkeervergunning wordt uitgebreid, Fase 1.

Untitled 6Dinsdagavond 28 juni, Een redelijk gevulde publieke tribune in de Raadszaal met daarop een aantal bewoners met een duidelijke mening. Sommigen vóór -, anderen tegen het betaald parkeren in het gebied.

De gebieden waar het om ging waren gevat in een stuk van het Soesterkwartier, Het Gildekwartier en daarmee direct samenhangend De Koppel, en een stuk van het Bergkwartier.Untitled 2

Wel om een lange discussie hier te vermijden. Het betaald parkeren middels een vergunning wordt uitgebreid na enige aanpassing, met fase 1 voor het Soesterkwartier. Mocht nadien blijken dat de parkeeroverlast zich gaat verplaatsen naar de omliggende straten van Puntenburg, kunnen bewoners middels 50 handtekeningen, verzoeken Fase 2 in werking te zetten.  Aan de overkant van de Eem, wordt de Kwekersweg bespaart van vergunning-parkeren, omdat dit direct tot grote gevolgen voor de naast gelegen straatjes zou leiden.

Untitled 4Ten aanzien van de Mantelzorgers die hun werk moeten doen binnen de parkeergebieden, daar wordt op een later tijdstip definitief naar gekeken. Dit omdat dat zorg en aandacht behoeft om dit binnen wet en regelgeving passed te krijgen.

Het defenitieve besluit over vergunningparkeren wordt dinsdag 5 juli a.s. genomen/ bekrachtigd.

Conclusie Buurtje 83, U krijgt binnenkort een vergunningstelsel.2568_fullimage_parkeervergunningen soesterkwartier

Verslag, Karel van Rooy

foto,s Nel Groenendijk.

 

 

Door |woensdag, 29 juni 2016 |Categorieën: Actueel|4 Reacties

4 Reacties

 1. H.lindeboom 29 juni 2016 om 20:24- Antwoorden

  Die lui van de gemernte zijn echt van de pot gerukt 2 jaar geleden is er al tegen gestemd door een zeer ruime meerderheid , nu zijn er ook weer honderden stemmen tegen het vergunningparkeren opgehaald ,
  En toch drukt de gemeente het door mooi voorbeeld van democratie 50 stemmen voor meer dan 400 stemmen tegen en toch doen ze het er lekker doordouwen hoera voor de democratie .

 2. n caliskan 29 juni 2016 om 22:29- Antwoorden

  Wat betekend vergunningstelsel

  • Redactie++ 29 juni 2016 om 23:52- Antwoorden

   een systeem waan in vergunningen worden opgenomen

 3. Igor Kramp 30 juni 2016 om 12:55- Antwoorden

  Dit is een olie vlek.
  Ik woon zelf in de Gerit van Stellingwerfstraat.
  De 1e vrije straat zal ten alle tijden overlast ervaren.
  Over 10 jaar is heel amersfoort betaald parkeren.

Geef een reactie