Untitled 6Dinsdagavond 28 juni, Een redelijk gevulde publieke tribune in de Raadszaal met daarop een aantal bewoners met een duidelijke mening. Sommigen vóór -, anderen tegen het betaald parkeren in het gebied.

De gebieden waar het om ging waren gevat in een stuk van het Soesterkwartier, Het Gildekwartier en daarmee direct samenhangend De Koppel, en een stuk van het Bergkwartier.Untitled 2

Wel om een lange discussie hier te vermijden. Het betaald parkeren middels een vergunning wordt uitgebreid na enige aanpassing, met fase 1 voor het Soesterkwartier. Mocht nadien blijken dat de parkeeroverlast zich gaat verplaatsen naar de omliggende straten van Puntenburg, kunnen bewoners middels 50 handtekeningen, verzoeken Fase 2 in werking te zetten.  Aan de overkant van de Eem, wordt de Kwekersweg bespaart van vergunning-parkeren, omdat dit direct tot grote gevolgen voor de naast gelegen straatjes zou leiden.

Untitled 4Ten aanzien van de Mantelzorgers die hun werk moeten doen binnen de parkeergebieden, daar wordt op een later tijdstip definitief naar gekeken. Dit omdat dat zorg en aandacht behoeft om dit binnen wet en regelgeving passed te krijgen.

Het defenitieve besluit over vergunningparkeren wordt dinsdag 5 juli a.s. genomen/ bekrachtigd.

Conclusie Buurtje 83, U krijgt binnenkort een vergunningstelsel.2568_fullimage_parkeervergunningen soesterkwartier

Verslag, Karel van Rooy

foto,s Nel Groenendijk.