GlB (41)Zondag 13 december 2015 is het tijd voor alweer de achtste editie van Gluren bij de Buren in Amersfoort. Dit huiskamerfestival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot vaste prik binnen de culturele agenda van Amersfoort en kende vorig jaar maar liefst 100 deelnemende woonkamers verspreidt door alle wijken van Amersfoort.

Met Gluren bij de Buren kunnen inwoners van Amersfoort verschillende optredens van Amersfoortse amateur kunstenaars bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune. Het concept is simpel: In de woonkamer vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden plaats van een artiest. De woonkamer is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen.
PC140144Voor Gluren bij de buren is de organisatie weer op zoek naar artiesten en woonkamers die een rol willen binnen het succesconcept. Heeft u een woonruimte die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Het is de ambitie om in elke wijk minimaal 3 woonkamers te vinden die voor een dag hun huis veranderen tot incidenteel poppodium.

Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook weer op zoek naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poezie. Niks is te gek.

Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl en is mogelijk tot uiterlijk 10 november. Wees er op tijd bij! Voorgaande jaren moest de organisatie meerdere woonkamers en artiesten teleurstellen.