De drieling (Custom)De welpjes van tijgerin Angara in DierenPark Amersfoort blijken twee katertjes en een poesje te zijn. De hoofddierverzorger en dierenarts van het park onderzochten de achttien dagen oude welpjes en het geslacht bleek nu duidelijk zichtbaar.   

‘‘Wij hadden al het vermoeden dat de drieling in ieder geval uit een mannetje en een vrouwtje bestond’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Nu is gebleken dat het om twee broertjes en een zusje gaat, kunnen wij nadenken over namen.’’ Het park roep iedereen op om leuke namen te verzinnen en via actie@dierenparkamersfoort.nl  of via Facebook in te sturen. Uit de inzendingen worden de namen gekozen door de verzorgers. Iedereen kan suggesties insturen, maar hoofdverzorger Willem Verdonck heeft wel één voorkeur: ‘‘Ik hoop wel op Russische namen, aangezien het om Siberische tijgers gaat’’.

Tijgers worden in het wild ernstig bedreigd. ‘‘Er leven meer Siberische tijgers in dierentuinen dan in het wild en dat is natuurlijk triest’’, zegt de hoofddierverzorger. ‘‘Door middel van speciale fokprogramma’s proberen wij de tijgerpopulatie binnen dierentuinen in stand te houden.’’ De Amersfoortse welpjes zijn de eerste jongen van tijgerin Angara en zijn erg waardevol voor een gezonde tijgerpopulatie binnen de Europese dierentuinen.

Wegen (1) De verzorgers hadden geen voorkeur wat het geslacht van de welpjes betrof. ‘‘Het klinkt misschien cliché, maar het belangrijkste is dat zij gezond zijn,’’ zegt Willem Verdonck. ‘‘Tijdens de check zijn de welpjes gewogen en de kleintjes komen wel een kilo per week aan, dus zij groeien als kool en hun ogen gaan steeds verder open’’. Over ongeveer vijf weken zullen de welpjes voor het eerst naar buiten gaan. Belangstellenden die niet kunnen wachten, kunnen de jongen nu al onbeperkt bewonderen via de Welpcam op de website van DierenPark Amersfoort.