CSC_5406 (Custom)9 juli en ook al weer een traditie is het jaarfeest in de Fuchsiastraat. Tussen 13.30 en 17.30 mochten de kinderen uit de hele wijk zich uitleven op luchtkussens, paard/pony rijden, spelletjes en poffertjes eten, of een suikerspin behappen. Je laten schminken was ook een mogelijkheid. Uiteraard was het eten en drinken gratis.

Lang is naar deze middag uitgekeken door alle recente gebeurtenissen met betrekking tot een inwoner van de Puntenburgflat. Vele kinderen hebben hiervan best veel meegekregen en ondervinden hier nog dagelijks de nadelen van.

Goed dat er dan een paar bewoners zijn die zo, n kinderfeest organiseren. Ondanks het slechte weer was er veel te doen. De Fuchsiastraat was aan beide zijden afgesloten middels hekken. De straat inlopend, kon je er niet omheen. Een levensgroot luchtkussen over de gehele breedte van de straat in de vorm van een grote hond waarvan de mond ook nog eens dicht klapte. Een kasteel als luchtkasteel, met stromend water over de gehele vloer. Niet duidelijk was of dit zo hoorde, of het ding gewoon lek was. In ieder geval maakte het de kinderen niet uit. Door het slechte weer waren ze toch al nat.

Nadat je een laagje “paint”op je gezicht had gekregen ( Schminken) kon je natuurlijk gelijk door voor de suikerspin, zodat of de suiker op je gezicht zat, of de verf op de suikerspin. Maakte allemaal niets uit.

Het pony en paardrijden trok veel jeugdige bezoekers. Af en aan reden de edele dieren hun rondjes door een afgezet gedeelte van de straat.

De poffertjes bakkerij/kraam moest flink aanpoten om alle hongerige kinderen en volwassenen te voorzien van de nodige schijfjes. Aan de huizen aangebouwde partytenten cq overdekkingen zorgde voor een “oranje”sfeer. Onder de dekzeilen werden of spelletjes gespeeld of geknutseld met allerlei materialen.

Door een professionele Dj en een berg geluidsapparatuur werd eigentijdse muziek gedraaid wat menigeen tot Latijnse dansbewegingen bracht.

Een heuse clown zorgde voor het nodige aantrekken van de lachspieren. Zijn gefreubel met ballonen en de kunstwerken die hij er van maakte, bracht soms rare structuren teweeg.

Een pluim voor de organisatie, dat zij ook dit jaar weer een heel spektakel van hebben gemaakt en zich niet hebben laten weerhouden door het slechte weer.

Volgend jaar weer.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

DSC_5329 (Custom)Voor het fotoverslag klik HIER.