20140430_143935Kinderwijkraad

Het afgelopen seizoen hebben de kinderen van de Kinderwijkraad gewerkt aan een aantal thema’s die zij belangrijk vonden, zoals vuurwerk, veilig fietsen op de Noordewierweg, en omgaan met elkaar, pesten.

De uitwerking van de thema’s is te zien op deze overzichtstentoonstelling. Graag nodigt de Kinderwijkraad u uit voor de opening van de tentoonstelling in de Bibliotheek op het Eemplein op woensdag 9 juli om 16.00 uur, waar de wethouder van onderwijs, Bertien Houwing,samen met de Kinderwijkraad, de opening verricht. Tot 19 juli is de tentoonstelling te bezoeken.

Wijkmuseum

A.s. donderdagavond 10 juli, geeft de bekende Amersfoortse brandweerhistoricus Wim Vivié een lezing in het Wijkmuseum over de brandweer en de branden in het Soesterkwartier. Er worden foto’s getoond van grote branden die in het verleden in het Soesterkwartier hebben gewoed. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur.  Er wordt geen entree geheven, maar een kleine gift is zeer welkom.  St. Bonifaciusstraat 61. Meer informatie over deze lezing kunt u eventueel krijgen van de heer W. Vivié  06 24206803

unnamed2 (Custom)A.s. zaterdag expositie ”Brand Meester” , ook in het Wijkmuseum. Deze expositie is nog tot eind augustus iedere zaterdag te bezichtigen van 12.00-17.00 uur.

En kijk ook op de website van het Wijkmuseum en een artikel op deze website. Op afspraak is er voor kinderen (8 personen na afspraak) Brandweertje Spelen.

Voor meer informatie klik HIER.

Vlindertuin Concert

Zondag 13 juli, is er om 11 uur weer een mooi concert. O.l.v. Joost Volkers:

Onder het genot van een kopje thee/koffie of limonade kunnen de bezoekers van de vlindertuinconcerten genieten van een grote variatie in muziek, gespeeld door ensembles van Wilskracht. Op het programma staat de première van twee bewerkingen van liederen van de Nederlandse componist Cornelis Dopper. Zangeres Hannie Slingerland zingt de liederen met begeleiding van een klarinetkwartet. Hannie Slingerland zal daarnaast nog enkele liederen ten gehore brengen en wordt daarbij begeleid door klarinet en basklarinet.

Verder staan op het programma een basklarinetduo en het leerlingenorkest Wilskracht onder leiding van Margreet Annen. Locatie Vlindertuin Dollardstraat.

Vlindertuin2014-1 (1) (Custom)Toegang is gratis, dankzij het buurtbudget van het Wijkbewonersteam Soesterkwartier.

En zondagmiddag is er natuurlijk weer Verkeerstuin van 14.00-16.00 uur in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats.

Namens de redactie

Joke Sickmann