DSC_2877 Zaterdag 2 januari 2016, de eerste nieuwjaarsreceptie kon vanaf 14.00 uur bezocht worden in de Sint Bonifatiusstraat 61. Alwaar de “oliebollen” van klein en alternatief makelij waren, te weten: Japanse nootjes. Om 14.00 uur was het nog stil, een paar mensen en de twee muzikanten: Ben Calis en Ivan Kelbo. De flessen proost “vocht” stonden klaar om ontkurkt te worden. De hapjes waren onderweg, zo werd meegedeeld. Het lokale keukentje beschikte niet over het juiste hygiënische comfort, om dergelijke voorbereidingen te doen.

DSC_2866Even na twee uur kwamen de dames; Laura en Rita, met de schalen smakelijke hapjes. Intussen waren er ook meer mensen binnengekomen, waarmee de sfeer steeds gezelliger werd. De muzikanten luisterden het geheel met groot enthousiasme, muzikaal op. Om half drie zou het “proost” moment zijn want het wachten was op de 1000ste Wijkmuseum Facebook-fan, die pas om half drie ter plekke kon zijn. Door een storing op Facebook had het wat voeten in de aarde gehad voordat duidelijk werd wie de 1000ste fan was.

De glazen werden gevuld, de binnenkomende DSC_2874bezoekers verwelkomd, terwijl de muzikanten door speelden. En in de “wachttijd” werd duidelijk dat het Wijkmuseum internationale bekendheid heeft. Deze bekendheid bleek uit de komst van een gaste uit Noorwegen, en nee, het was niet de Kerstman. Even na half drie moest de muziek tot stoppen gemaand worden omdat het tijd was voor Gezina om het woord te doen.

Eerst kreeg iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Daarna melde Gezina dat Rolf helaas niet aanwezig kon zijn als gevolg van een ongeval vlak voor kerst maakte dat hij in het ziekenhuis belande. De hartelijke beterschaps-, en nieuwjaarswensen van alle aanwezigen voor Rolf zouden doorgegeven worden.

DSC_2910Vervolgens vertelde Gezina over alle perikelen en berekeningen die nodig en gedaan waren om te bepalen wie de 1000ste Facebook-fan was geworden. Desiree van Dijk was de gelukkige die door het Wijkmuseum werd gefeliciteerd en op het boek van de wijk “Dit is het Soesterkwartier” cadeau kreeg.

Hierna werden de sterretjes aangestoken en de glazen geheven om spetterend het nieuwe jaar te beginnen. Nog lange tijd werd er gezellig gepraat en genoten van de hapjes en drankjes.

Verslag en foto-impressie: Ngie