P1031489Zondag 3 januari om zes uur ’s avonds was alweer het laatste uurtje schaatsen op de overdekte baan aangebroken. De laatste paar schaatsers genoten volop van de ruimte op de baan. Was het eerdere dagen regelmatig heel erg druk, zo niet het slot-uur. Geoefende en beginnende schaatsers konden hun lol op. De kwaliteit van het ijs was prima, de verlichting kleurrijk en de mensen blij.

De eerste voorbereidingen voor hetP1031523.A afbouwen gingen van start. Terwijl ondertussen de eerste groep vrijwilligers van hun slot-borrel genoten. Terwijl een ander de eerste reclame borden los schroefde. Weer een ander hielp nog even een oefenende jongedame in wording.

Mimoun, een van de jongeren van het Jeugdpersbureau, verwoorde het WinterParadIJS een van de eerdere dagen, als volgt:

Het is druk op de ijsbaan. Misschien omdat het kleiner is dan vorig jaar. Naast de ijsbaan staan tafels om uit te rusten. Dit keer is de ijsbaan overdekt. Je hebt twee delen: een oefen stukje met een rekje, en een stuk waar alleen ervaren op mogen. De kantine is een klein stukje op geschoven. Het is een best wel grote ruimte. Als je binnen komt kan je rechts schaatsen huren maar je kan ook handschoenen huren. Links kan je snacken. In het midden kan je je schaatsen aan doen of je kan daar eten.

Mimoun

P1031516Het plezier is groot geweest tijdens deze ronde van het WinterParadIJS met natuurlijk hartelijke dank aan alle vrijwilligers, zonder wie dit onmogelijk was te doen. Onmogelijk omdat het anders onbetaalbaar geworden zou zijn. En al deden ze het met plezier, hele grote DANK van alle schaatsliefhebbers die hebben kunnen genieten. Naast al die vrijwilligers waren er natuurlijk ook de sponsoren, waarvoor evengoed: dank! En “last but never least” André van Gelderen die als “trekker van de kar” zeker ook grote dank verdient en krijgt! Nu hopen dat hij het rond de volgende kerstperiode weer wil doen?!

Verslag en foto-verslag: Ngie