inbrekers-vergeten-bij-tweede-diefstal-buit-van-eerste-inbraak_5_460x0

Nu het weer warmer wordt, wil de politie bewoners waarschuwen voor insluipers. De ervaring leert dat een insluiper deze periode sneller zijn slag slaat omdat deuren en ramen vaak open staan bij mooi weer. 

Als u even niet thuis bent, ziet een insluiper eenvoudig kans om via de openstaande raam, deur of schuifpui naar binnen te komen en snel waardevolle goederen mee te nemen. Maar dit gebeurt ook vaak terwijl bewoners in het huis aanwezig zijn. Populaire buit bij insluipingen zijn portemonnees, laptops, tablets, handtassen, mobiele telefoons en sleutels die voor het grijpen liggen.
Het advies is daarom om deuren en ramen altijd af te sluiten bij (korte) afwezigheid en tassen met inhoud en waardevolle spullen uit het zicht te plaatsen. Bent u wel thuis? Houd dan toezicht op openstaande deuren en ramen.
Bij verdachte situaties – bijvoorbeeld een onbekende in de achtertuin van de buren – is het heel belangrijk om direct het alarmnummer 112 te bellen. De pakkans van daders wordt hiermee vergroot!

Bron: Veilig gemeente Amersfoort