Zaterdag 14 oktober, Het restaurant was voor de gelegenheid omgebouwd tot “Indoor Rommelmarkt”. Allerhande spullen waren op -, en onder de tafels opgesteld. Terwijl mensen binnen al een kijkje konden nemen bij de tafels, werd buiten het bord nog bijgewerkt en letters op de buitenrand van het terras geplakt.

Van “ouderwetse” klompen tot aan “nieuwe” toetsenborden en van koperen gravure tot aan luiertaart, het werd te koop aangeboden. Nieuwe spijkerbroeken voor groot en  klein maar ook creatief ontworpen vogelvoer “kastjes”, en nog veel meer. Variatie was er volop.

Buiten stond een ruim assortiment tweedehands fietsen opgesteld, de prijzen varieerden van 40 euro tot boven de 100 euro voor de betere fietsen. Al zijn ze allemaal gerepareerd, en nagekeken op de site van de rdw. “Eerlijk werk aan eerlijke handel, anders kom je maar in de problemen” zo sprak de man achter de fietsenverkoop.

Op de hoek buiten zat aan het eind van de ochtend de aardbeienverkoper. En al denkt men bij de plaatsnaam “Spakenburg” niet gelijk aan aardbeien, daar kwam de verkoper wel vandaan. Of de aardbeien ook daar vandaan kwamen….???? Ze werden in  elk geval goed verkocht!

Het was de eerste keer dat de rommelmarkt georganiseerd werd door Desiree, eigenaresse van restaurant No Nonsense. Zij wilde de ruimte eens een andere invulling geven. Het restaurant is normaal open vanaf 17.00 uur met uitzondering van woensdag dan gaat het restaurant al ’s ochtends om 10.30 uur open en kan er ook geluncht worden. Voor mensen die gewoon even binnen wilden komen voor een kopje koffie of thee met een kleinigheidje erbij was deze “rommelmarkt-dag” ruimte gereserveerd. Ook het terras bood op deze mooie na-zomerse-dag mogelijkheden.

Al liep het nog niet echt storm, er kwamen verschillende mensen een kijkje nemen en de meesten gingen met een of meerdere artikelen naar huis. Of de rommelmarkt een vervolg krijgt in het restaurant of dat er toch naar samenwerking in de buurt gezocht wordt is nog de vraag…..

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk