14 oktober 2017, Speeltuin Rivierenwijk, baad, net als de rest van het Soesterkwartier, in het zonlicht. Prachtig mooi weer. Reden om het optreden van clown OkiDoki ook buiten plaats te laten vinden. Achter het gebouw wordt alles in gereedheid gebracht voor zijn jonglerend optreden.

Nadat de geluidsinstallatie was geïnstalleerd door Eric van Manschot, microfoon was getest, schalde er al vrolijke muziek uit de speakers. Langzaam vulde zich de rijen stoelen met “jong maar naar later bleek, zeer deskundig publiek.

Met een bus vol met materialen, kisten/koffers en een kar, werd het terrein een beetje afgebakend. Clown OkiDoki, deed zich eerst een beetje voor als “dombo”. en liet alles uit zijn handen vallen. Nu had hij ook wel veel omhanden, zeg maar. Twee kleine bezoekers wilde wel even helpen en gaven alles wat viel, weer aan OkiDoki, die dan weer wat anders liet vallen. Wel dat kan je een tijdje volhouden, zodat de “laatkomers”nog konden aanschuiven.

Dat bellenblazen toch wel enige kennis van het artikel vereist, was wel duidelijk. Het blazen in een koker met zeep, levert geen “bellen”op maar een nat gezicht. Wel fraai dat de clown met zijn mond enige bellen kon blazen. Het commentaar uit het publiek was hilarisch.  En zoals Clown OkiDoki later verklaarde,”wat een jonge kinderen, maar wat weten ze veel”.

 

Het werd een show van balanceren; baltechnieken, goochelen, en veel “domme”streken. En dat laatste wilde enige kinderen op de 1e rij wel corrigeren. Duidelijk enige ervaring in het kindercircus, werd onze OkiDoki steeds weer gecorrigeerd. “Je doet het verkeerd”Je moet dat niet zo doen” en kreten van gelijke strekking. Met het gevolg natuurlijk dat onze clown er ook niets meer van snapte. Vele attributen kwamen aan de orde om mee te gooien ( jongleren) zoals een kindje het verbeterde. Met 3 ballen, dan met 4 en tenslotte met 5 ballen jongleren, is een hele tour. Er niet op rekenend dat de pappa van het deskundige meisje op de 1e rij, ook best wel met die ballen kon “jongleren”.  Het gaf wel een bijzonder cachet aan de show.

Het staan op de enorme bal met 3 levensgevaarlijke messen, deed het publiek toch even terug deinzen. Je weet maar nooit. Maar alles verliep zoals het moest verlopen.

Na al deze “balans en Jongleer acts, was het tijd voor de kinderen zelf, alles uit te proberen wat er aan materiaal voorhanden was. Ze konden “steltlopen” of over het strakgespannen koord lopen. Teveel om op te noemen. Dat de fel gekleurde doekjes ( tule) veel interesse hadden bij de jeugd, was niet verwacht, maar zowel jongens als meiden vonden het prachtig hier mee te werken.

 

Ook ouders lieten zich niet onbetuigd en deden een goede poging om over de gespannen draad te lopen. De eenmansstok met veer in de voet, was duidelijk niet zo,n goed plan.

Een ander echtpaar kreeg nu de gelegenheid 1 van de speciale fietsjes te gebruiken voor de 1e fietsles voor hun kleine meid.

Een 2 uur lang durende “happening”waar deel 1 door clown OkiDoki werd gedaan, maar even zo belangrijk was het 2e deel waar de kinderen zelf met alle spullen aan de slag konden.

Een leuke middag vol plezier en enthousiasme.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

 

              Fotoalbum idem, klik hier.