Vrijdagmorgen 18 mei was het al voor 10 uur een drukte van belang bij de Magneet aan de Dollardstraat. Op het schoolplein de auto van ‘muziekmeester Henk’ met een grote witte aanhanger erachter, vol met allerlei muziekapparatuur. Mensen met muziekkoffers komen aanlopen, helpen de aanhanger leeg te maken, alles gaat naar de grote hal in de school wat staat er te gebeuren?

Wel zoals bij vele al wel bekend is geeft muziekmeester Henk op maandagmiddag muziekles op school, en om meer mensen (kinderen) te laten genieten van de mooie hobby muziek maken is er een concertje gepland met een andere ‘muziekclub’ waar meester Henk ook dirigent van is.

En daarom al de bedrijvigheid bij de school, Bigband Putten maakt zijn opwachting! Om half elf klinken de eerste noten door de school, een nummer om de instrumenten warm te blazen noemt meester Henk het. Afstemmen, en het concertje kan beginnen. leuke frisse muziek klinkt er door de hal, waar alle leerlingen zich verzameld hadden om maar niets te hoeven missen! Maar….. er staat een trombone op een standaard voor het orkest, de trombonist kon op het laatste ogenblik niet aanwezig zijn….. maar meester Henk is van alle markten thuis en speelde waar nodig op de trombone mee, met zelfs enkele solo nummers zeker niet onverdienstelijk!

Het was een zeer afwisselend concert, waar af en toe afgeweken werd van de Bigband style. Verschillende muziek genres kwamen aan bod, disco, rock en ook een enkel rustig nummer afgewisseld met een Amerikaanse en Russische Medley met meester Henk op de solo trombone. Het uurtje was snel voorbij, waarbij zeker in het laatste kwartier de sfeer er in kwam.

Bigband Putten, met leden uit de omgeving van Putten, de meeste uit Apeldoorn, maar ook uit Nijkerk en Amersfoort repeteert 1 keer per 14 dagen in hoe kan het anders in Putten. een Bigband die ‘in de groei’ is speelt niet onverdienstelijk soms liep uw verslaggever wel met wat ‘kromme tenen’ zoals dat in vak jargon heet omdat sommige stukjes niet helemaal zoals het hoorde uit de verf (instrument) kwamen, maar alle lof voor de muzikanten die er een waar feestje van wisten te maken het plezier straalt er van af en dat is het belangrijkste bij het uitoefenen van je hobby, dit geval muziek. de verslaggever is benieuwd hoe dit orkest volgend jaar gevorderd is!!

Verslag en foto’s: Ton Schimmel