19710_1623785794522229_2012723532099860510_nDonderdag 19 maart was er weer de eindpresentatie van de leerlingen die bij het Wijkleerbedrijf stage hebben gelopen. Bij deze presentatie waren ook foto’s te zien, gemaakt door verschillende fotografen, van leerlingen met de klanten waar ze veel mee samen hebben gewerkt. Thema van de fototentoonstelling was ‘Ik ga u missen, ik jou ook’. De foto’s hebben enkele weken in Birkhoven Park gehangen, maar zijn nu verhuisd naar Woonzorgcentrum Puntenburg. Leuk als u eens een kijkje neemt bij de tentoonstelling; de foto’s hangen in de gang naar de ruimtes van het Wijkleerbedrijf. Iedereen is welkom.

De getoonde foto’s maken in elk geval één ding heel duidelijk: de contacten tussen stagiaires en hun klanten zijn altijd weer erg waardevol. De klanten genieten van de aanwezigheid van en de gesprekken met de leerlingen en er vindt over en weer allerlei uitwisseling plaats. De stagiaires luisteren naar de verhalen over vroeger en de belevenissen van de ouderen, en die vinden het weer heerlijk om mee te leven met hun veel jongere gesprekspartners. Zo ontstaat er begrip voor elkaars leefwereld, en loopt men een stukje met elkaar mee.

DSC_4915Er is inmiddels alweer een nieuwe groep stagiaires gestart. Ook zij zullen aan het eind van de rit weer een eindpresentatie organiseren. Deze zal waarschijnlijk plaatsvinden op 30juni aanstaande in De Plataan. We zitten nog volop in de voorbereiding, maar zodra we meer details weten zullen we u weer informeren.

Namens het Wijkleerbedrijf,

Sjaak Pols