ron oVier dierverzorgers gaan 24 uur lang rennen voor de neushoorns. De ronde van één kilometer bevat vijftien obstakels die de mannen zo vaak mogelijk moeten overwinnen om zo de meeste kilometers af te leggen. ‘‘Gelukkig heb ik de nodige handigheidjes kunnen afkijken van de apen die ik dagelijks verzorg’’, zegt apenverzorger Teun Ent.

Zij beginnen al op te vallen in de buurt; The Dutch Beasts zoals het team heet, is flink aan het trainen. Normaal gesproken lopen de dierverzorgers zich warm voor de bavianen, olifanten, beren en vele andere bewoners van DierenPark Amersfoort. Nu hebben de mannen besloten zich flink in het zweet te werken om geld in te zamelen om de neushoorns in het wild te beschermen. ‘‘Wij willen niet accepteren dat er over vijftien jaar geen neushoorn meer leeft in het wild’’, vertelt dikhuidenverzorger Richard van Sluis. ‘‘Wij leggen de lat hoog en hopen vijfduizend euro in te zamelen. Dit is misschien niet genoeg, maar alle beetjes helpen om deze prachtige dieren te behouden. Wij roepen daarom iedereen op om te doneren’’. De complete opbrengst gaat naar Nino The Mad Mad Rhino, deze organisatie ondersteunt lokale beschermingsprojecten voor de neushoorns.

zooDe vier dierverzorgers vertrekken eind juni naar Zweden om mee te doen met de internationale obstacle run Toughest 24H XTREME. In totaal zullen honderd teams deelnemen en de Dutch Beasts zetten alles op alles om de meeste rondes te lopen in de 24 uur-durende wedstrijd. ‘‘Het wordt een hele uitdaging, maar wij gaan ervoor’’, zegt roofdierverzorger Martijn van der Sijde. Roofdierverzorger Marc Belt vult aan: ‘‘Eerst de race winnen en dan na deze krachtinspanning voor de neushoorns snel weer terug naar Amersfoort om mijn tijgers te verzorgen’’.

Meer informatie over de vier dierverzorgers en de actie via:

http://www.dierenparkamersfoort.nl/doen/neushoorns-backstage/dutch-beastst/