Met chef en televisiekok Pim Haaksman en andere Amersfoortse horeca-prominenten

Op 7 november, tijdens Nederland Leest, vindt er een verbaal voedselgevecht plaats in het Eemhuis. Dan is namelijk de eerste ‘Foodfight discussieavond’ onder leiding van chef en televisiekok Pim Haaksman. Ook andere Amersfoortse horeca-prominenten gaan het gevecht aan en doen mee aan de discussieavond.

Tijdens Foodfight gaat de Bibliotheek Eemland in gesprek met mensen met een passie voor eten en koken. Er komen pittige stellingen aan bod. Horen kroketten thuis in de kantine? Kan een diner zonder alcohol? Is diëten ongezond? Is ons lichaam wel geschikt voor veganisme? Ook Amersfoortse horeca-prominenten discussiëren mee, zoals Maarten van der Heide (eigenaar van restaurant Rauw), Cor Holtackers (algemeen directeur bij Het Lokaal), Antoine Vincke (kok en bedenker van de lasagneschijf), Arn Zuyderduin (eigenaar van Vlaams friteshuis Van Gogh) en Peter van Berckel (beter bekend als fermenPeer).

Daarnaast maken bezoekers kans op de Foodfight trofee. Chef en televisiekok Pim Haaksman test namelijk de kennis van het publiek. Wie weet er bijvoorbeeld welk drankje tot 1905 cocaïne bevatte?

Over Nederland Leest

Nederland Leest is een landelijk evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Sinds 2016 staat in de campagne een maatschappelijk belangrijk thema centraal waarbij een boek (of boeken) worden gekozen. In 2016 was dat ‘democratie’, in 2017 was het ‘robotica’ en dit jaar is het thema ‘voeding’.

Over Pim Haaksman

Pim Haaksman heeft voor RTV Utrecht 5 seizoenen het programma ‘Overkoken’ gepresenteerd. Later kreeg dit een succesvol gevolg bij Omroep Brabant onder de titel ‘De Culinaire Beterweter’. Ook is Haaksman te zien geweest als tv kok in het programma Life is Beautiful op RTL4. Daarnaast is hij eigenaar van kookkado.nl.

Over de Culinaire Collectie

De Bibliotheek Eemland beschikt over een grote culinaire collectie. Vandaar dat het thema van Nederland Leest dit jaar in de Bibliotheek Eemland extra aandacht verdient. De collectie van de Bibliotheek Eemland bestaat uit de historische bibliotheek van het voormalige Culinair Museum Amersfoort. De collectie bestaat uit ongeveer 3000 kookboeken en boeken over kookcultuur en -geschiedenis. Een deel van dat bezit is in bruikleen overgedragen aan de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

 

E-mail: info@bibliotheekeemland.nl