Speeltuin Soesterkwartier 26 oktober 2018. Met de wetenschap dat elders in het SK deze dagen ook Halloween wordt gevierd en in samenspraak met die anderen, werd de Speeltuin een griezelige vertoning.

Het was een gok, vertelde Anita ter Wal, om een oproep te doen voor een Halloween-avond op deze plek. Voor de eerste maal, dus weet je niet wat er aan “horror” figuren op je af komen.

De afgelopen dag/dagen is er druk gewerkt binnen en buiten de Speeltuin. Verlichting ( spots) en muziek werden opgehangen en getest. Blauw licht moest fluorescerende kleding doen oplichten. Een discotafel werd aangesloten en “master”Dj en radioman van het Soesterkwartier , Peter Havens kwam de geestelijke sferen verhogen. En met Ton schimmel aan de “licht”knoppen was de sfeer gewaarborgd.

Het “bezemhok”kreeg een opruimbeurt, zodat de vele heksjes hun vliegende bezem konden parkeren. De zaal werd verder “aangekleed” alsof er een geestelijke, dan wel heksen confederatie was georganiseerd.

Om 18.30 werd wat nerveus naar de lucht gekeken en de oprit naar de Speeltuin, “zien jullie ze al”vroeg Anita, toch enigszins benieuwd naar de opkomst. Wel de zorgen waren snel over, want uit alle hoeken en gaten kwamen de vreemdste creaties te voorschijn en in “now time” was het  “druk”binnen.

De Scary-girls kwamen rechtstreeks uit de horrorfilm gelopen. de wijze van lopen en kijken oogde zeer reëel. Het wolkje boven hun hoofd, gaf toch wel aan dat zij uit “hogere”sferen kwamen.

Dat je tl verlichting op je hoofd kan monteren, is een wel bekend feit, maar er dwars doorheen !!. Toch was dit kennelijk een trend,daar meerdere mythische figuren verlichting door hun hoofd hadden.

Aan opmaak is er ontzettend veel aandacht besteed aan de mimiek en schmink. Aan verzonnen aangezichten geen gebrek, alhoewel een der heksen wel opviel. De geheel in het flonkerend zwart geklede dame, had een uitstraling alsof het de zus van Michael Jackson was. Uit de as herrezen. Het duurde een hele tijd voordat duidelijk was, wie deze sublime rol uitvoerde.

Verfraaiingen” of indien gewenst verminkingen waren dermate ernstig goed aangebracht, dat sommige ouders iet wat bevreesd was dat zij zelf niet zouden slapen. De kids zelf hadden daar geen last van en speelden hun spel met verve.

Gelukkig waren er ook een aantal wandelende mummies zodat verband , indien nodig, voorhanden was. De ruim aangebrachte oogschaduw van een der vrouwelijke mummies gaf op zich ook weer een  heden ten daags beeld.

Naast de “te vuur en te zwaard”gaande ridders ( zonder paard) die ten strijde trokken, waren er aan de keerzijde weer rustgevende “geestelijke inspiratiebronnen” die de strijd naturaliseerden .  Al met al een bijzonder gezellige boel.

Uiteraard werd er gedanst. Mede doordat het merendeel van de Power Hopper ook een transformatie hadden ondergaan, was dansen natuurlijk een van de dingen die aan de orde waren.

Echter de hoofdzaak van deze Halloween viering was voor de kinderen toch wel naar elkaars “vermomming”en uitbeelding bekijken. Opgaand in de rol die bij deze “performance”hoorde. Erg leuk om te zien.

Speeltuin Soesterkwartier kan terugzien op een zeer geslaagde Halloween party, die voor de eerste keer plaats vond. Rond de klok van 20.00 uur werden er ook nog een prijzen uitgereikt dan de 3 beste “verklede/ geschminkte”kinderen. Feliciano, Fabiene, Tyler en Celina, zijn in de prijzen gevallen.

Het mooie Halloween feest kwam om 21.00 uur teneinde. Het moet op straat een schrikbarende ervaring zijn geweest voor late wandelaars en honden-uit-laters, met al die “Horror”figuren op weg naar huis. Laat staan als je naar de avondlucht keek.

Verslag Karel van Rooy

Foto,s Karel van Rooy

Ton Schimmel. 

De redactie dankt Ton voor zijn fotografische inbreng, altijd een waardevol overzicht en toevoeging aan reportages. En uiteraard de Speeltuin Soesterkwartier, die weer een happening op de kaart heeft gezet.

Zaterdag 27 oktober wordt Halloween voortgezet in Speeltuin Rivierenwijk.