Speciale box met cadeaus uit Soesterkwartier

Zeven ondernemers uit de wijk Soesterkwartier hebben de koppen bij elkaar gestoken en presenteren deze maand de Koppelbox: een geschenkenpakket met Amersfoortse producten van ondernemers uit het Soesterkwartier.

In de doos zitten patés en rillettes van Inge Janson van Madame Paté en de Pinot Noir Serendipity wijn van Monique Breuer. De bieren Matties Blond en Matties Weizner van de Soesterkwartierse brouwerij Mattie van Jeroen Ploeg of de honing Saison bier van de brouwers Gerbrant Brugman en Dimitri Grossouw van Soester Kwartierbier. Maar ook de Amersfoortse Kei Blend koffie en de Warme Sokken Winterthee van Kaldi Koffie en Thee van Fred Homan en de speltkoeken en notendadel van de initiatiefnemer Jeffrey van Gent.

Patémaker Janson: ,,Deze wijk kent zo veel verborgen ambachtelijke ondernemers die allemaal met hun passie bezig zijn. De pareltjes van de wijk. In de Koppelbox hebben we de ondernemers met elkaar verbonden (‘koppelen’).”

De Koppelbox richt zich nu als kerstpakket op de feestdagen in de winter, zoals Kerst en Sinterklaas. Maar volgens Janson zijn de ondernemers van plan om de box uit te breiden met nieuwe en meer ondernemers. ,,Uiteindelijk willen we graag een seizoensbox op de markt brengen,” aldus Janson.

De Koppelbox is vanaf medio november verkrijgbaar bij patisserie Van Gent aan de Noordewierweg, de pas geopende Patéwinkel in het benzinestationnetje aan de Kwekersweg en de Kaldi Koffie en Theewinkel aan de Kamp. De Koppelbox kost 34,95 euro en de ‘extra luxe’ uitvoering kost 59.95 euro. Het ontwerp van de Koppelbox is gemaakt door de Soesterkwartierse kunstenares Hedy Vermeer.

Bron Algemeen Dagblad

Red. KvR.