dsc_5168Puntenburg, 12 september 2016. De Vijverzaal krijgt rond 14.00 uur het vertrouwde beeld van Sportcentrum Papendal voor Senioren.

Als ware de afdelingen van diverse specialisme’s neergestreken en een heleboel mensen van de dienst SRO/ Buurtsport Coaches, waren vertegenwoordigd. Een “prikteam”ontbrak.

csc_5228Het geheel klinkt alsof het gehele Meander zich had genesteld, maar dit was niet het geval. Voor de 3e keer in successie werd een nieuwe cursus “Fit in 12 weken” gestart en was de mogelijkheid voor de “oude”cursisten de testen opnieuw te doen. Dit om daarna deze te vergelijken met de eerdere testen.

Van enig fanatisme was wel sprake. De inmiddels bekende gezichten waren klokslag 14.00 uur aanwezig. Door de zaal verspreid de diverse “test” tafels, met als medische achtergrond de diverse specialisme.

dsc_0864Zo werd de bloeddruk gemeten/ Hartslag; de kracht van de handen bij het knijpen in een meetinstrument; De oog /hand combinatie bij het snel plaatsen van schijven in een vak met gaten, waarbij het functioneren van het kijken en doen werd getest.

De uithoudingstest, waarbij men een tijd springend door de zaal ging. Of het meten van het uitstrekken van de armen in zittende toestand ( iets met buikspieren). De Apotheek was met twee man sterk aanwezig om advies te geven in casu/ medicijnen gebruik en sporten.

Het blazen in een apparaat ( niet zijnde een alcoholtester) was bedoeld om de longinhoud te meten. En zo kon men in een bepekte tijd een hele ronde specialisme’s uittesten .

dsc_5180Aan de “stamtafel” werden de oude ( 1e test) vergeleken met de net afgelegde proeve van bekwaamheid. Het zag er geruststellend uit en naar zichtbaar was, zijn de meeste senioren er ook “ruim”op vooruit gegaan. De moeite waard dus.

Een 20 tal senioren lieten zich deze middag testen, het aantal deelnemers die nu ook weer verder gaat of net begint is ( nog) niet bekend bij de redactie.

dsc_5179Fit in 12 weken is een project van SRO/ Buurtsport coaches/ Ouderenpunt “de Wissel); Lyvore en de Apotheker.

Hopelijk is deze advertentie,afgelopen zaterdag op het Eemplein, niet bekend geworden.csc_4137

Wij wensen de reeds actieve sporters en de nieuwe aanmeldingen veel succes.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.