Eemplein in watersnood

Home/Actueel/Eemplein in watersnood

dsc_534614 september 2016. Wat begon als een vraag op Facebook en een oproep om een watergevecht te houden, liep uit tot een massaal water gevecht.

Wat een heerlijkheid en spontaniteit bij al die kinderen, ouders, brandweer, politie en toezichthouders. Hoe je het ook bekeek, dichtbij of van veraf. Je werd nat.

dsc_5311Rond 15.00 uur stroomde ( letterlijk) het Eemplein vol met enthousiaste spuitgasten. Alles waar water in kon werd gebruikt. Kinderbadjes werden gevuld. Her en der slangen aangesloten en het gevecht begon.

De feestvreugde werd nog eens vergroot toen de brandweer arriveerde met een tankautospuit en een hoogwerker. Na het uitrollen van wat slangen en de hoogwerker was geplaatst, werd de druk letterlijk en figuurlijk wat opgevoerd. Vanaf grote hoogte spoot eerst een stevige straal neerwaarts om daarna aangepast een prachtige regenbui over het Eemplein te bezorgen. De kinderen vonden het geweldig. Ouders deden aan alle kanten mee en nat worden was vandaag geen probleem.

dsc_1104De aan de winkelzijde verschenen politieagent, werd duidelijk scherp in de gaten gehouden door een groepje jongens. De eerste oversteek naar de collega’s van handhaving lukte vrij aardig. “Ik ben nog droog”riep de goede agent. Wel dat duurde maar even. Zowel hij als de mensen van Handhaving hebben de volle laag gekregen. Lachend werd het aanvaard en eenmaal doorweekt, maakt het ook niet meer uit.

dsc_0998Naar het scheen, begonnen ook steeds meer toeschouwers er zin in te krijgen. Overal waren kleine verkleed partijen en gewapend met waterpistolen of gewoon een emmer water werd het strijdtoneel betreden.

De collega fotograaf van Snelnieuws, zocht het hogerop en maakte zijn plaatjes vanuit de hoogwerker.

dsc_1054Door de mooi neer stralende regenbui waren er ook spontane regenbogen over het Eemplein en de wind zorgde er voor door mensen die dachten veilig te staan, toch het nodige water mee kregen.  Een waar water-spektakel, waar naar schatting zo,n 200 a 250 kinderen aan mee deden.

Een uitgebreide fotoserie is hierbij toegevoegd.dsc_1208

Verslag Karel van Rooy.

Foto.s Nel Groenendijk en Karel v. Rooy

Fotoreportage klik hier

Door |woensdag, 14 september 2016 |Categorieën: Actueel|Tags: |2 Reacties

2 Reacties

  1. Riekje Stoffelsen 14 september 2016 om 18:39- Antwoorden

    Het was een gaaf feest weer!
    Oh en Karel jij staat ook op de foto!

  2. Sjaak 15 september 2016 om 11:58- Antwoorden

    Geweldig!! Wat een feest. En wat gaaf dat politie en brandweer erbij waren en deelden in de feestvreugde. Zo hoort het. Lekker blij zijn met elkaar.

Geef een reactie