In “DE RONDE” Geen autoweg door Amersfoort-West

Home/Actueel/In “DE RONDE” Geen autoweg door Amersfoort-West

12513841_1661253960823597_5213224266212455195_oDinsdag 20 september, zal of in het Gemeentehuis, of in de Observant” de Ronde” worden gehouden over de aanleg van de West-tangent. Zoals al enkele keren is omschreven, zal dit ook van invloed zijn op het Soesterkwartier. In de plannen zal de kruising BW laan/Soesterweg ( Bosbad ) drastisch worden gewijzigd en richting  de Berg verdiept worden aangelegd. De spoorweg Amersfoort-Utrecht vv, wordt ondertunneld. Fietspaden zullen in Fly-overs veranderen. Om ruimte te creëren dienen er zo,n 3000 bomen op de BW laan te worden geveld.

Met name in het Bergkwartier zijn een aantal groeperingen al tijden in actie om deze nieuwe Rondweg van tafel te krijgen. Een eerder  procedure bezwaar, werd via de Nationale Ombudsman aangekaart en ook toegewezen. Tussentijds plannen aanpassen in de procedure, is niet terecht bevonden.

De actiegroep voornoemd, heeft een aantal malen video opname gemaakt tijdens autoritten vanaf de Superfun naar de Stichtse-rotonde, toonde aan dat er zonder enig tijdverlies in de spits gereden werd.

dsc_4346Of dit cijfermatig wordt onderbouwd is niet bekend. De doorsteek A1- A28 via Hoogland en de BW laan wordt wel degelijk intensief gebruikt bij ernstige verstoringen rond Hoevelaken.

De actiegroep heeft de laatste maanden een petitie verspreid en zo,n 2000 ondersteunende handtekeningen verzameld.

Onderstaand treft een een “link”om de juiste tijd en plaats op te vragen van  “de Ronde”

Kom ook! Het Bestemmingsplan en bijbehorende bezwaren worden besproken in “De Ronde”. Dit wordt voor de Gemeenteraad een beslismoment over de Westelijke Ontsluiting. We willen de ~2000 handtekeningen aanbieden. Kom ook. Je mag ook inspreektijd aanvragen! Spandoeken welkom! Voor de actuele tijd in “de Ronde”, check voor de zekerheid op de dag zelf: http://amersfoort.notudoc.nl/cgi-bin/homepage.cgi#
Voor een groen Amersfoort-West zonder drukke autoweg.

Red. Karel van Rooy.

Door |maandag, 12 september 2016 |Categorieën: Actueel|2 Reacties

2 Reacties

 1. Emine Yilmaz 12 september 2016 om 23:16- Antwoorden

  Er zijn in Amersfoort de afgelopen jaren al genoeg bomen omgehakt. Amersfoort was ooit eens de groenste stad van Nederland, maar als het zo doorgaat, zal het de minst groene stad van Nederland worden. Waar zijn jullie mee bezig?

 2. Jan Smits 16 september 2016 om 21:14- Antwoorden

  Ik kom heel vaak bij die beroemde/beruchte spoorwegovergang. Ik heb nog nooit – helemaal nooit – een opstopping gezien, waarvan ik zou zeggen: nou! Wat een vreselijke toestand!! Integendeel, de ontstane file loste zich in minder dan tien minuten op. De wachttijd voor automobilisten is minder dan in de files op de snelwegen.
  Ik zou heel graag willen weten, wie en waarom deze hetze in het leven geroepen heeft.
  Het lijkt echt op een hetze.
  Vriendelijke groet Jan Smits

Geef een reactie