Zondag 9 September, Kidsfun het inmiddels jaarlijks terugkerende feest en werd weer druk bezocht. Op het Eemplein stonden zo’n 12 springkussens voor kleine en grotere kinderen. Al stond er een hek om het terrein met de spring/ klim/ glij en klauter kussens, men kon er gratis heen.

Een Palmboom waarin veilig geklommen kon worden was een van de “kussens”. Een luchtige bouwmuur van blokken deed dienst als “grens” van de bouwplaats.

Twee soorten van Trimbanen werden uitgebreid benut om allerlei kunsten onder de knie te krijgen. Terwijl de trap naar de hoge glijbaan file-achtige taferelen bood, “niet duwen, niet voordringen” werd er regelmatig geroepen door één van de ouders.

Veel keuze waardoor ouders van het ene naar het andere kussen en weer terug  konden lopen met hun kids.

Schoenen moesten uit op de springkussens want anders ontstaan er lekken.  Het gevolg van die “gedumpte” schoenen – kinderen kunnen anders niet snel genoeg op het springkussen zijn – is dat later menig ouder op zoek moest naar de schoenen van hun kids.

Ondanks de drukte was de sfeer toch wel heel goed, er werd veel gelachen, gekleuterd en gesprongen. Om half vier had de organisator nog maar één pleister hoeven plakken, waarmee de schade heel beperkt bleef.

Natuurlijk was het een leuke bijkomstigheid dat de zon er zo’n aangename temperatuur van maakte want zon en droogte helpen zeker mee om het een leuke, gezellige en drukke happening te laten zijn.

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk