DierenPark Amersfoort start deze week een pilot om de privacy van bezoekers te waarborgen. “Wij merken dat de vraag speelt bij bezoekers voor extra mogelijkheden om niet gefotografeerd of gefilmd te worden tijdens hun dagje uit”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. “Wij vinden dit een belangrijk thema en op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen.” Bezoekers die niet herkenbaar in beeld willen komen, kunnen een dinomasker opzetten tijdens hun dierentuinbezoek. 

Bezoekers kunnen vanaf deze week een masker opzetten met een dinoprint erop. Het dierenpark is een aangewezen plek om foto’s of filmpjes te maken en dat doen parkbezoekers dan ook volop. De beelden worden vaak gedeeld met vrienden en familie. “Soms krijgen wij echter de vraag van bezoekers die niet in beeld willen komen op foto’s van anderen, of er een oplossing is waarbij de persoon zelf kan zorgen dat hij of zij niet wordt vastgelegd”, vertelt Marije. “Wij denken graag met onze bezoekers mee en hopen met het verstrekken van de dinomaskers een passende oplossing te bieden.”   

DierenPark Amersfoort is de eerste dierentuin die dit idee doorvoert. “De stoere dinoprints passen leuk binnen onze dierentuin en we hebben de eerste bezoekers met een masker op al gespot, zowel volwassenen als kinderen”, aldus Marije. “Er lopen in ons park binnenkort dus wellicht steeds meer dino’s rond.”  Bezoekers kunnen een dinomasker halen bij de entree van DierenPark Amersfoort en het masker na afloop van hun bezoek weer inleveren. Het park wil met deze pilot kijken hoe bezoekers reageren op de dinomaskers en of dit vanaf de herfstvakantie ingevoerd kan worden.