Extra waardering en aandacht voor mantelzorgers

Komende zaterdag 10 november is het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers komen rondom deze dag samen op verschillende bijeenkomsten. In de gemeente Amersfoort zijn erdiverse activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Samen eten’. Wij van Indebuurt033 organiseren een lunch op 8 november in Leerhotel Het Klooster. Een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan en elkaars zorgen te delen. Gemeente Amersfoort wil de mantelzorgers ook waarderen met de Blijk van Waardering. Dit is een bedrag van 125 euro. Een klein gebaar van de gemeente om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet. Vanaf deze week is het mogelijk om de Blijk van Waardering aan te vragen voor 2018.

 

Hulp nodig bij de aanvraag?

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van de Blijk van Waardering? Loop gerust eens binnen bij een van onze Informatiewinkels. Een team van professionals en vrijwilligers helpt u graag verder.

Bijeenkomsten
Wij informeren u ook graag over cursussen. Op 28 november is er bijvoorbeeld een themabijeenkomst over technologische toepassingen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Of op 13 december een Onmoetingsavond voor ouders van kinderen met een psychiatrische en/of psychische beperking.

Meer weten over Indebuurt033 en mantelzorg? Kijk opwww.indebuurt033.nl/mantelzorg of neem contact op met een van onze mantelzorgcoördinatoren Sytske Stoop of Heleen Vonk via e-mailmantelzorgers@indebuurt033.nl of telefoon 06-53588846 / 06-42555709.

Ken jij iemand met veel zorgtaken?

In Amersfoort zijn 25.000 mantelzorgers. Een mantelzorger zorgt in het dagelijks leven voor iemand anders, vrijwillig. Dat kan behoorlijk zwaar zijn. Ken jij een mantelzorger?
Vertel hem of haar dan over de Blijk van Waardering. Dit is een bedrag van 125 euro. Een klein gebaar van de gemeente om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet. Het is nu mogelijk om de Blijk van Waardering aan te vragen voor 2018.

Vraag aan »