GierenkoppelMet maar liefst drieduizend vierkante meter om in op te groeien, wachten de verzorgers in spanning op het eerste kuiken in de vorig jaar geopende doorloopvolière. Waarschijnlijk gaat het een gierenkuiken worden, want de verzorgers hebben het allereerste ei van SnavelRijk ontdekt bij een gierenkoppel.

Sinds enkele dagen vermoedden de verzorgers van DierenPark Amersfoort dat één van de drie gierenkoppels is gestart met broeden. “De gieren liggen om de beurt plat op het nest en komen er haast niet vanaf, dit wijst erop dat er waarschijnlijk een ei is gelegd”, vertelt hoofddierverzorging Bas Aalders. “Het koppel verdedigt het nest goed, maar het is gelukt om even te kijken. Ons vermoeden blijkt te kloppen; het eerste ei in SnavelRijk is een feit.”

Voor DierenPark Amersfoort is dit een bijzonder ei, want het is het eerste legsel in de grote volière. De lentekriebels zijn ook bij andere dierbewoners toegeslagen. Er zijn twee zwartkopschaapjes geboren in de Stad der Oudheid en ook de kaalkopibissen zijn druk in de weer met het verzamelen van takjes. De maraboes mochten in verband met het lekkere weer dit weekend ook weer naar buiten. Vale gieren broeden zo’n acht weken, dus het kuiken wordt in mei verwacht in DierenPark Amersfoort.