De gemeente Amersfoort lanceert samen met het Kennislab voor Urbanisme de Duurzame Uitdaging Amersfoort 2018. Startups, (startende) ondernemers en organisaties met een innovatief idee om circulaire stedenbouw te versnellen worden uitgenodigd om zich uiterlijk 15 december 2017 aan te melden voor een gratis ontwikkeltraject. Deelnemers maken ook kans op een financiële bijdrage.

In 2050 moet Nederland volgens het Rijksprogramma ‘Nederland circulair in 2050’ volledig circulair zijn. Wethouder Willem-Jan Stegeman van Economie roept innovators uit het hele land op om zich in te schrijven voor het ontwikkeltraject in Amersfoort: ‘Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe economie 60 miljoen euro per jaar kan opleveren voor de regio Amersfoort. Het biedt business kansen, banen én draagt bij aan een gezonde, leefbare en afvalloze stad. Ik nodig duurzame innovators vanuit het hele land uit om hun ideeën verder uit te denken en uit te werken in Amersfoort. Een extra kans, bovenop het ontwikkeltraject, is dat we in Amersfoort een ruimte van 20.000 m2 gratis beschikbaar stellen voor startups die een bijdrage leveren aan de nieuwe, circulaire economie. Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit een levendige plek wordt die binnen de kortste keren uit zijn voegen barst van inspiratie, innovatie en groeiende – circulaire – ondernemingen.’ 

Snel aanmelden voor ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort
Begin 2018 start het ontwikkeltraject Duurzame Uitdaging Amersfoort. Tot 15 december kunnen startups, ondernemers en nieuwe of bestaande organisaties die een nieuwe(e) product of dienst willen ontwikkelen op het gebied van circulaire stedenbouw (ontwerp, uitvoering, bouw, sloop) zich inschrijven via www.kennislabvoorurbanisme.nl/duurzaamamersfoort. Dit kan een project zijn dat de stad als geheel beïnvloedt, een stadsdeel maar ook elementen als een straat, park of gebouwen/woningen. Vijf tot tien projecten krijgen de kans deel te nemen aan het ontwikkeltraject bestaande uit een workshop Business Model Canvas (17 januari), een pitchtraining (07 februari) en een uitreikingsgala (14 februari) waarop alle deelnemers hun project pitchen aan een jury bestaande uit de gemeente Amersfoort en private investeerder(s). Het beste businessidee maakt kans op financiële ondersteuning van zowel de gemeente Amersfoort als van private investeerders. Er is beperkt plek en deelname is gratis. Snel aanmelden is dus aan te raden.

Meer informatie en inschrijven via www.kennislabvoorurbanisme.nl/duurzaamamersfoort.