Buurtcafé: Aanstaande woensdagavond (10 september) is er weer Buurtcafé Soesterkwartier, van harte uitgenodigd! Gezelligheid, voor iedereen die iets met het Soesterkwartier heeft. De stamtafel (een interviewtje over een actueel wijk-onderwerp) is vorige keer goed bevallen. Deze keer zal het gaan over de Goeie Buren. Meer info achter deze link. Café De Gooijer, Soesterweg 118, vanaf 20:00 uur.

buurtcafeElke tweede woensdag van de maand Buurtcafe

 

 

 

 

Soesterhof:

Aanstaande zondag weer eetcafé in de Verkeerstuin. Mensen die wat meer willen weten over de mogelijkheden van toekomstig wonen in Soesterhof, zijn van harte welkom van 16.30 tot 19:00 uur. Deelname is gratis, kinderen kunnen ook deelnemen. Zij kunnen bovendien gebruikmaken van de skelters.

SoesterhofElke tweede zondag van de maand eetcafe Soesterhof

 

 

 

 

Energie Neutraal Wonen Soesterkwartier

Een van de projecten van 033-Energie is het realiseren van een energie neutrale modelwoning in het Soesterkwartier. Voor dit project is Hunzestraat 7 uitgekozen. Met deze woning als voorbeeld is een wijkproces gestart. Een projectteam van huiseigenaren en experts gaat in zes bijeenkomsten aan de slag om voor dit woningtype een energiezuinig, betaalbaar en comfortabel renovatie concept te ontwikkelen. De verwachting is dat Hunzestraat 7 dit najaar wordt gerenoveerd.

Filmpje over Marieke en Bart, bewoners Hunzestraat 7 (eerste 4 minuten)

 

Het Groene Spoor/ Bijen: Bijen in het Wilde Westen: de derde Imker heeft eind vorige week met succes haar volk verplaatst.

bijenvolk

 

 

 

 

 

Het Groene Spoor/ Stadslandbouw: De Nieuwe Stadsboeren bieden sinds kort moestuinbakken aan op de Wagenwerkplaats. De bakken zijn afgelopen vrijdag aangekomen. Gisteren is er een start gemaakt met de winterteelt. Regenwater wordt bekomen van de loods van goeie buur Van Rijnsoever.

tuinieren

Tuinieren op een vierkante meter

 

 

 

 

Bewonersbijeenkomst 14 oktober: Rondom de thema’s Wijkeconomie en De Goeie Buren organiseert de vereniging op 14 oktober ’s avonds (dus een dag eerder dan eerder aangekondigd) in de Speeltuin Soesterkwartier (Noordewierweg) een leuke bewonersbijeenkomst. Je ontvangt hiervoor nog een uitnodiging.

Duurzaamheidsdagen Wagenwerkplaats: Op 30 en 31 oktober organiseren we twee dagen over duurzaamheid op de Wagenwerkplaats. Resultaten worden gebruikt voor het bestemmingsplan. Bewoners Soesterkwartier, Bedrijven op de Wagenwerkplaats,deskundigen en andere belanghebbenden zijn van harte welkom.

duurzaamheid wagenwerkplaats

Het Ketelhuis heeft al zonnepanelen op de drie schoorstenen