BOEK3 (Custom)De Ondernemer, De Ondernemer, De Ondernemer, De Ondernemer.

Het herhaald worden van de woorden,  misschien een uitstervend beroep. Niets is minder waar in  het Soesterkwartier.

De steeds herhalende woorden “ondernemer” geven symbolisch aan dat het een hele tijd steeds slechter ging met allerlei ondernemingen. Winkels sloten hun deuren en leegstand daarvan nam toe. Zo ook in het Soesterkwartier zagen we de sluiting van diverse, toch altijd vooraanstaande bedrijven. Mede veroorzaakt door de concurrentie en mede door de economische crisis. De tweede versie van het boek Soesterkwartier komt zelfs in de omloop.

Gelukkig zien we de laatste tijd een kentering en vestigen nieuwe bedrijven zich in het Soesterkwartier. Of bestaande bedrijven hebben een “facelift”. Zzp.rs laten weten dat ze er zijn en langzaam krijgt het Soesterkwartier weer die bedrijvige aanblik die er altijd was.

De afgelopen tijd heeft ook de redactie gemeend een aantal Zelfstandige zonder personeel (Zzp) bedrijven of vestigingen aan het woord te laten. Dit om zich bekend te maken, dan wel zich op de bedrijvenmarkt te profileren ten behoeve van het Soesterkwartier.

En ook al is niet direct van een bedrijf alhier gevestigd, de verbintenis met de wijk te leggen. Hun inkomsten worden dan toch weer voor een deel uitgegeven in het Soesterkwartier. Wat dan weer goed is voor die andere ondernemer.

Op de website, onder het kopje “ondernemers, vindt U diverse artikelen over de door de redactie uitgelichte ondernemers. Voorwaarde is wel een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de aantoonbare binding met het Soesterkwartier.

unnamed (Custom)In het kader van het bovenstaande werd een bezoek gebracht aan Kay Schuit. 28 jaar en sinds kort zelfstandig ondernemer in het Soesterkwartier.

In zijn huis , tevens bedrijfsvestiging aan de Berkelstraat 9, ontvouwd hij zijn plannen.

Kay zegt hierover “ voorheen heb ik jaren als Kok gewerkt in de zeker bekende Kabouterhut op de BW laan. Altijd heel vroeg beginnen en laat eindigen. Doordat ik meer tijd bij mijn gezin wilde zijn, ontstond het plan om dit jaar voor mezelf te beginnen.  Onder de naam Schuit Facility Service verleen ik allerhande schoonmaak en opruimdiensten. Niet gewoon een kantoor schoonhouden maar ook specialistisch werk. Het komt nu eenmaal voor dat er plotseling een huis/kantoor of andere ruimte moet worden ontruimd en “clean” moet worden opgeleverd. Denk hierbij aan overleden mensen, faillissementen of wat dan ook. Ook het grondig reinigen van portiek ingangen behoort tot mijn doelgroep. Dit omdat dit soort bouwvoorzieningen maar weinig schoon worden gemaakt of gehouden. Wat je ziet is dat een bedrijf contractueel er de bezem doorheen haalt en weer weg is, dat is geen schoonmaken.

Dakgoot-1Het ligt echter in mijn bedoeling en wens om hier in het Soesterkwartier huiseigenaren er van te overtuigen dat het onderhoud van daken/dakkapellen en dakgoten zeer noodzakelijk is. Zeker nu de indicatie van hevige regenval in korte tijd nogal voor overlast zorgt. Het laat zich raden wat er gebeurt als de dakgoten niet onderhouden zijn. Lekkage en overstromingen zijn het gevolg.  Ik wil op korte termijn de nodige apparatuur en hoogwerkers gereedschap voor aankopen.  Ik wil een totaal pakket aan onderhoud aanbieden.

Een slecht voorbeeld is natuurlijk het aanbieden van deze dienst door met name Engels sprekende mensen die het met de zaken niet zo nauw nemen.

Ik zal dus ook langs de huizen gaan om het gesprek met de bewoners aan te gaan. Het is mij te makkelijk om een “flyer” door de brievenbus te gooien. De meeste mensen lezen dat niet. Ik denk dat rechtstreeks contact met de mensen het beste is.

Ik ben 24 uur en 7 dagen per week beschikbaar voor alle schoon-en opruim werkzaamheden en ben bereikbaar op 0627444874. Of mail, Schuitfacilitiservice@gmail.com. En niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven. “

 

De redactie:

Karel van Rooy

DSC_6824 (Custom)Aan het woord was Kay Schuit een gemotiveerde Zelfstandige die zijn bijdrage wil leveren aan het Soesterkwartier. Trots poserend voor zijn bedrijfsauto van. “ kom maar op “.