Electrische huurautoElektrische huurauto voor Soesterkwartier

De elektrische auto van onze “deelauto-community” staat sinds kort achter het station op het Mondriaanplein aan de oplaadpaal. Om te kunnen wennen is de 100% elektrische Nissan Leaf tot 24 oktober gratis te gebruiken voor mensen die een korte instructie ‘elektrisch rijden’ hebben gevolgd bij Yvonne Feuerhahn. Na 25 oktober staat de auto te huur op MyWheels en is die middels een app te openen. Veel rijplezier. Testrijden? Stuur een mailtje naar Yvonne (YvonneFeuerhahn@gmail.com). Natuurlijk rijdt de LEAF op groene stroom ingekocht door Natuur&Milieu. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Gratis testrijden nu mogelijk!

zonnepanelen KubusZon op Kubus in de TOP 3

Het project Zon op de Kubus is doorgestoten naar de volgende ronde! Hartelijk dank voor jouw stem vorige week! Een vakjury zal komende week zich beraden over de winnaar van De Groene Utrechter. Aanstaande zaterdag (4 oktober) komt het project elk uur in beeld in het programma “Van Graszaad tot Zonnecel” van RTV Utrecht

 

Gaat Zon op de Kubus de Groene Utrechter 2014 winnen??

 

BuurtbakfietsSoesterkwartier heeft een eigen buurtbakfiets

Soms valt het niet mee om duurzaam te zijn. Bijvoorbeeld als je klapstoelen wilt uitlenen aan je zuster aan de andere kant van de wijk of een middagje wilt picknicken op de Soesterduinen. De makkelijkste oplossing lijkt dan de auto nemen. We hebben in het Soesterkwartier een mooi alternatief, de buurtbakfiets. Deze is te huur voor 1 euro per uur tot maximaal 5 euro per dag. Het is te reserveren via MyWheels.

 

Onze buurtbakfiets

Postbodes gezocht

 

Postbodes gezocht

Voor 14 oktober aanstaande organiseren we een leuke en inspirerende avond voor het Soesterkwartier. Een duurzame wijkeconomie en goeie buren vormen de hoofdbestanddelen van het programma. Een aantal mensen heeft al gereageerd op onze oproep, maar nog niet voldoende. We zoeken voor het verspreiden van de uitnodiging nog een aantal meer postbodes (tussen 2 en 8 oktober). Help jij ons mee? Laat het weten met een berichtje naar info@duurzaamsoesterkwartier.nl

En op 1 en 2 oktober ’s avonds gaan we de mailing voorbereiden in de Samenwerkplaats. Ook leuk om een stickertje mee te plakken.

 

Goede BurenGoeie Buren op campagne

Nationale Burendag was voor de Goeie Buren een mooie aanleiding om voor de eerste keer met bakfietsen vol met ballonnen de wijk in te trekken. Veel mensen bleken wel in te zijn voor een praatje over de buurt waarin ze wonen, over de buren, over burenhulp en over de sfeer in de straat. Opvallend is hoeveel mensen hierover heel positief zijn! “Natuurlijk speelt er wel eens wat bij ons in de straat, maar ik zou niet willen verhuizen”, was een veel gehoord signaal.

Enne…. ben je al fan van de goeie buren op onze Facebook-pagina? https://www.facebook.com/degoeieburen

Met bakfietsen de wijk in, praatjes maken over de buurt en de goeie buren