aa10De Week tegen Eenzaamheid

Samen eten verbindt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen.

Daarom vormen we tijdens de Week tegen Eenzaamheid De Langste Eettafel van Nederland. Een concept van Resto VanHarte dat speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid in een nieuw jasje is gestoken. Overal in het land organiseren organisaties, bedrijven en gewoon mensen een eettafel voor de Week tegen Eenzaamheid.

Eén tafel

Zo gaan overal in het land mensen met elkaar aan tafel, aan grote en kleine eettafels. Door alle tafels aan te melden op deze website en te verbinden, maken we online De Langste Eettafel van Nederland. Per persoon tellen we 50 centimeter. Zo maken we een kilometerslange eettafel.

Aanschuiven bij een bestaande tafel, dat is geen probleem.

Dat dachten ook Robbert en Yasmeen, eigenaar van Beheer Compleet BV, zijnde de restaurant eigenaars van het verzorging complex Puntenburg.

Besloten werd dat ook Amersfoort mee moest doen met de landelijke actie “week van de eenzaamheid” welke duurt van 25 september tot 4 oktober.

CSC_7722Daartoe werd op 1 oktober de gehele vijverzaal omgebouwd tot een grote eettafel. Gezien de ruimte en de vorm van de zaal, paste niet alle tafels aan elkaar maar ontstonden lange rijen.

Landelijk gezien was er vanaf het begin van de actieweek nu al een lengte van 11.876 meter aan aaneen geschoven tafels opgeteld. Daar gaan we wat lengte bij doen, hadden de uitbaters in de Puntenburg bedacht.

Na een oproep in het complex waren de tafels en stoelen niet aan te slepen. Maar liefst 80 ouderen schoven aan. Yasmeen had voor de gelegenheid een Indische maaltijd gemaakt. Na een kleine introductie en een stilte moment, werden de gasten voorzien van soep, Indische maaltijd en ijs toe.

Een enkeling kon zich niet helemaal vinden in de tafelschikking en besloot zijn tafeltje apart te zetten en bestelde gewoon patat met kip. Hetgeen overigens geen enkel probleem gaf. Eigenlijk zou er  dan 50 cm van de totale lengte af moeten, maar ach hij bleef wel deelnemer..

Het aanwezige bedienend personeel kon wel even aan de gang om alle 80 gasten te bedienen.

CSC_7721Al met al een zeer geslaagde actie op de Puntenburg. En organisatie van “de week van de Eenzaamheid” er mag maar liefst 40 meter tafel gevoegd worden bij het totaal.

Wilt U op de hoogte blijven van de kilometerstand van aaneengesloten eettafels, klik dat HIER.

Robbert en Yasmeen bedankt voor jullie aandacht voor al die Eenzame mensen, nu verenigd aan een zeer lange tafel.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Foto, vindt U HIER

Een dia presentatie HIER.