De Koperhorst, is dat Soesterkwartier, het antwoord is nee dat is Schothorst. Aan het Valleikanaal gelegen verzorgingscomplex. Zijn er dan raakvlakken met het SK. Jazeker een aantal “oud”Soesterkwartierders is daar woonachtig en volgen het nieuws uit onze wijk op de voet.

Nu deed zich het opmerkelijke voor dat op de 16 mei, het Duo “De Bolero’s”een optreden verzorgden in Birkhoven Zorggoed. ( zie het artikel  op deze website.).  Na wat contacten heen en weer is er gemeend ook van het optreden in de Koperhorst een reportage te maken. Hieronder volgt dit verslag.

Optreden van de Bolero’s in de Koperhorst.

Amersfoort 3 augustus 2015.

unnamed (8)Buiten is het 30 graden, maar binnen in de recreatiezaal lekker koel. De zaal vult zich met een groot aantal bewoners van de Koperhorst. Alle tafels en stoelen raken bezet.

Buiten voor de ingang zit het zangduo “de Bolero’s” te weten Frank Muyser en Karin Pels het repertoire nog een keer door te nemen. Beiden bekende muzikanten maken zich op voor een optreden in de Koperhorst. Franks als gitarist en Karin als zangeres.

Na een korte introductie van Karin  en Frank waarin kort werd weergegeven dat beiden bekend zijn van zowel radio als Tv wordt het openingsnummer ingezet. En de vele ouderen in de zaal herkennen het maar al te goed. “De glimlach van een kind”van Willeke Alberti laat gezichten zien van “Oh ja”. Nu  nog zachtjes meezingend of neuriënd.

Ook de wagentjes met koffie en koek doen hun ronde. Het wordt gezellig in de Koperhorst.

koperhorst (128)Het tweede nummer “ In een rijtuigje”zit iedereen te wachten op het moment van Leen Jongewaard zijn “ kijk op de kont van het paard” .  Het is een oud lied maar nog steeds  actueel.

Het hoeft geen betoog dat  het lied “Mijn opa. Mijn opa, “gezien de zaalbezetting lachend wordt ontvangen. Gevolgd door “Zijn het je ogen”. Het publiek krijgt er zin in en het duo de Bolero’s meent dat er een nieuw zangkoor is ontstaan.

De nummers volgen elkaar snel op.”Daar bij de waterkant; Costa Del Sol; Alle duiven op de Dam; Sophietje; Foxi  Foxtrot en het toch wel  Aparte gevoel van binnen.”

Het geheel steeds voorzien van leuke anekdotes van Karin  Pels.

koperhorst (85)Pauze: Het publiek vindt het eigenlijk maar niets dat er even een pauze wordt ingelast om de kelen weer te smeren.

  • Wie zij de Bolero’s.

  • Karin Pels is in het dagelijks leven de doorlichtende vrolijke dame die naar de inwendige mens kijkt. Of te wel Karin is werkzaam op de afdeling radiologie van het UMC in Utrecht.

  • Frank Meyser runt in Baarn een Theater/Muziek bureau genaamd Muistrade en bestaat al 15 jaar , met alle denkbare entertainment. van klein tot groot.

  • In de jaren 60/70 was hij de stimulerend motor achter de “Band” Les Baroques een Nnederbeatgroep uit Baarn.

  • n hun eerste hit met de voor die tijd gewaagde titel Such A Cad. De groep zou ook nog experimenteren met andere muziekinstrumenten, zoals de banjo, de balalaika en de klavecimbel.

  • Naast alle drukte en zijn muziekschool in Baarn, is er toch het duo “de Bolero’s “ontstaan. ( omdat het zo leuk is ).

Na de korte pauze werden beiden weer met enthousiasme begroet en volgde deel 2 van het programma.

koperhorst (6)De nummers als volgt gezongen: “ Een roosje een roosje ; Meisjes met rode haren ( waar de aanwezige dames in het publiek moesten lachen, gezien de vroeg bejaarde kleur van hun eigen kapsels);  Heb je even voor mij; Engelstalig ,These boots are made for walking; Het dorp;  En een grote meezinger Que Sera Sera;  Una Paloma Blanca;  Bye Bye love;  Buoana Sera met kiss me thonight; Met als afsluiter van dit optreden een madley van populaire Nederlandse liedjes. Het publiek vond het duidelijk jammer dat het optreden na anderhalf uur zingen als was afgelopen.

Rolnye van Dreumel, coördinatrice van de Koperhorst had nog een dankwoord en een klein presentje voor de Bolero’s.

koperhorst (145a)Tot een volgende keer was  de boodschap.

Karel van Rooy

Fotoreportage.