DSC_6101Schatgraven en dromen maken. Dagje vakantiewerk,

Welzin organiseerde 5 augustus in Bibliotheek Eemland en heuse droom wereld. Je eigen verhaal spelen en uitbeelden met een speurtocht door de bibliotheek. 12.00-14.00 lunch. V.a. 14.00 uur in de Speeltuin Rivierenwijk je eigen vakantieboek maken.

Op 4 augustus leek het er nog opdat de animo niet zo erg groot zou zijn. Het aantal deelnemers wat had ingeschreven was beperkt en een deel van de georganiseerde begeleiding werd een tandje teruggeschroefd.

63752_3Maar de dingen gaan zo als  ze gaan in het Soesterkwartier, dus uiteindelijk kon de organisatie van dit uitstapje zich verheugen in de belangstelling van zo,n 16 tal kinderen, aangevuld met ouders en klein grut wat de speelbevoegde leeftijd nog niet had behaald. Des ‘s’morgens toog het gehele gezelschap  naar het Eemhuis waar de deelnemers zich konden inleven in fantasierijke zaken. Een rode draad was de schatkist en een kleiner exemplaar werd die middag  dan ook aan ieder uitgereikt om te vullen met je dromen. Zo was  daar Kaptein Haak Sjaak en zijn metgezel, de bloedstollende Lady Jolande.73822

U begrijpt dat wij hier de gedachten gang van de spelende kinderen niet kunnen verwoorden daar dit een zeer fantasierijke wereld is waar wij als volwassenen niets te zoeken hebben. In ieder geval hebben de kinderen zich uitermate goed kunnen inleven en vermaken in het Eemhuis.

De gezamenlijke lunch werd hierna genuttigd in de Speeltuin Rivierenwijk waar de broodjes en krentenbollen gretig aftrek vonden. Limonade om door te spoelen en gezien het feit dat we toch in de speeltuin zijn, werd het erg gezellig en ook drukker.

DSC_6109Een picnicktafel  was geheel gevuld met schatkistjes. Deze moesten nog wel even geprepareerd worden en de reclame van rookwaren moest verwijderd worden. Maar dan heb je ook wat De knutselmoeders hadden zo,n 20 schatkistjes gereed gemaakt voor de deelnemers. De bedoeling was deze doosjes te laten versieren met allerlei frutsels en friemels, cq schelpen en glitters. Echte schatkisten dus. Een vreemdsoortig voertuig in de vorm van een soort TucTuc reed het terrein op met aan het stuur een aantal kinderen. ( onder begeleiding hoor). Die kwam allerlei materiaal brengen. De kids vonden het geweldig om voorin te zitten.

De spelende kinderen werden successievelijk naar de schatkist werkplaats gedirigeerd. maar voor de foto mocht een jongen nog even in een plas water stampen want dat gaf zo,n leuk effect bij de omstanders. (lol) CSC_6196.

DSC_6216In een rustige hoek  van de Speeltuin waren diverse tafeltjes en stoeltjes geplaatst, waren meerdere soorten verf, lijm, glitters, schelpen, papier, enz enz enz voorhanden. De schatkistjes (20) werden uitgedeeld en men kon aan de slag. Al snel viel het op dat een ieder bezig was met de deksel van de kist om deze te voorzien van een plasticlaag, met daarop schelpen, overgoten met lijm en dan een berg glitters er op. DSC_6249Hetgeen  een daadwerkelijke  schatgravers uitstraling gaf.  het formaat van de oorspronkelijke rookwaren kistjes, bleek na beëindiging van de knutselmiddag wat robuustere vormen te hebben gekregen.

Voorwaar weer een leuke dag voor de kinderen uit het Soesterkwartier. 10 augustus is er een nieuwe mogelijkheid om in het Eemhuis je eigen theatervoorstelling te  maken. Opgeven bij Jolande.Koelewijn@welzin.nl.

DSC_6114Tja en de schatkistjes gingen allemaal mee, de inhoud is geheim.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoalbum.